Bijgewerkt: 5 december 2022

Ronald McDonald VU Kinderstad viert eerste verjaardag

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ronald McDonald VU Kinderstad
09-02-2009

Zondag 8 februari 2009 vierde Ronald McDonald VU Kinderstad zijn eerste verjaardag. Het was een jaar geleden dat Kinderstad werd geopend door prins en prinses Maurits en Marilène. Sindsdien hebben al heel veel patiëntjes en ook hun broertjes en zusjes de speelstad op de negende en tiende verdieping van VU medisch centrum bezocht.

Ze kunnen er heerlijk spelen met  bijvoorbeeld een raceauto, vliegtuig, op een voetbalveld en in een wizzkidscorner. Ook kunnen ze dagelijks meedoen aan knutsel- en spelactiviteiten en vinden in Kinderstad met regelmaat evenementen plaats. Kinderstad vierde zondag een feestje, met veel verjaardagsactiviteiten, een optreden van clown Coco Christal en een percussieworkshop op de theatertrap.

Kinderstad Amstelveen
(Ronald McDonald VU Kinderstad - 2009)

Kinderburgemeester Sanne Weber en Annemarie Jorritsma tijdens het verjaardagsfeestje van Ronald McDonald VU Kinderstad.


Voorzitter van Ronald McDonald VU Huis/Kinderstad Annemarie Jorritsma was bij de verjaardag aanwezig en luidde samen met Kinderburgemeester Sanne Weber het tweede levensjaar van de speelstad in. Sanne aanvaardde een tweede ambtstermijn als burgemeester van de Stad.

In Ronald McDonald VU Kinderstad kunnen zieke kinderen spelen en zich ontspannen; even vergeten dat ze ziek zijn. Dit bevordert hun herstel. Daarnaast is het van groot belang dat kinderen zich op intellectueel en psychosociaal vlak kunnen ontwikkelen terwijl ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen. Ronald McDonald VU Kinderstad helpt daarbij en laat kinderen vooral even kind zijn.

Kinderstad Amstelveen
(Ronald McDonald VU Kinderstad - 2009)

Kinderen krijgen op het verjaardagsfeestje een djembéles


Kinderstad is niet alleen voor zieke kinderen. Ook hun ouders, broertjes en zusjes kunnen er voor enkele uren verblijven. Voor ouders is er een Huiskamer, een rustige plek waar ze een krantje kunnen lezen en een boterham kunnen eten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.