Bijgewerkt: 25 juli 2024

Rondje Cultuur 2012 in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cultuureducatie Amstelveen
01-11-2012

Dinsdag 13 november 2012 zal voor ruim 400 VMBO leerlingen van het RK Scholengemeenschap Thamen in Uithoorn, het Hermann Wesselink College en het Amstelveen College in het teken staan van cultuur. Het Rondje Cultuur biedt scholen de kans om leerlingen kennis te laten maken met het lokale culturele aanbod.

Tijdens het Rondje Cultuur worden er op 10 locaties in Amstelveen maar liefst 17 verschillende workshops gegeven door lokale culturele instellingen en kunstenaars. Het Rondje Cultuur wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en de Gemeente Amstelveen en wordt georganiseerd vanuit het Loket Cultuureducatie Amstelveen.

rondjeAmstelveen
(Bron Cultuureducatie Amstelveen - 2012)

Het Rondje Cultuur logo


Alle deelnemende leerlingen zullen twee workshops volgen. Het aanbod is divers; zowel dans, muziek, theater als beeldend komt aan bod. Zowel het Cobra Museum als het Museum Jan van der Togt sluiten hun workshop aan op de tentoonstelling die zij op dat moment in huis hebben.

Voor het Cobra Museum is dit de tentoonstelling ‘De materie meester’ rond het werk van Bram Bogart, bij het Museum Jan van der Togt gaan de leerlingen aan de slag met het maken van eigen bokalen geïnspireerd op de eigen collectie van het museum.

Bij de Museumtram kunnen leerlingen een rit in een oude tram maken en de werkplaats bezoeken. De Muziek- & Dansschool biedt onder andere een zang-workshop en een workshop over muziek maken met computers aan. In de Schouwburg wordt theaterimprovisatie gegeven. Bij Griffioen wordt er streetdance en hip - hop. Overige deelnemende instellingen zijn: P60, Bibliotheek, SAKB en de Kunstuitleen, met – heel bijzonder – performance als kunstuiting.

Het Rondje Cultuur is een jaarlijks terugkerend evenement in Amstelveen. De tijden van de workshoprondes zijn: 9.30-10.45, 11.00-12.15, 13.00-14.15 en 14.30-15.45 uur. Voor actuele informatie kunt u de website www.cultuurinamstelveen.nl bekijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.