Bijgewerkt: 1 februari 2023

Rondleiding door de tentoonstelling 'Armando in Amstelveen'

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
19-02-2015

Op zondag 22 februari 2015 om 11.00 uur geeft mevrouw Sigrid Bruijel, adviseur van Armando, een rondleiding door de tentoonstelling 'Armando in Amstelveen' in Museum Jan van der Togt.

2015 is het jaar van Armando in Amstelveen. Natuurlijk met het plaatsen van het beeld ‘Der Bogen’ op het Stadsplein in de zomer en daar voorafgaand met een tentoonstelling van unieke werken in Museum Jan van der Togt. De tentoonstelling toont schilderijen uit de jaren ‘50 en recenter werk, waaronder het bekende werk ‘Das Rad’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Mevrouw Sigrid Bruijel en Armando in Weesp


Eén van Nederlands bekendste kunstenaars woont deels in Amstelveen, deels in Berlijn. Op dit moment is Armando bezig met het realiseren van het bronzen kunstwerk ‘Der Bogen’. Een beeld van 10 meter lang, 5 meter hoog en met een doorsnee van een meter. Fotograaf Paul van Riel legt de totstandkoming van ‘Der Bogen’ vast op beeld. Ook dit is terug te zien in de tentoonstelling bij Museum Jan van der Togt. De rondleiding – georganiseerd door de Vrienden van Museum Jan van der Togt – is gratis. Aanmelden via vrienden@jvdtogt.nl

Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE  Amstelveen. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.