Bijgewerkt: 28 maart 2024

Ruud de Wild in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb.com / Museum vd Togt
17-10-2006

Op maandagavond 16 oktober 2006 werd in het Museum van der Togt in Amstelveen de tentoonstelling van de Radio 538 discjockey Ruud de Wild (37) geopend. De belangstelling van de Nederlandse media was enorm en de televisieploegen konden bijna hun statieven niet neerzetten. De fotografen vochten bijna om een optimale plaats te verwerven voor de microfoon, waar de kunstenaar door Frits Barend en Henk van Dorp werd ondervraagd via een “ja” – “nee”spelletje.

Trabant  Amstelveen(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De Zoo TV Trabant beschilderd door Ruud de Wild


Publiek was massaal aanwezig en ook beroemde Nederlanders kwamen naar de opening. Onder andere de meest bekende DJ van Nederland Frits Spits, talkshow presentatrice Catherine Keyl en nog vele anderen.

Verschoor  Amstelveen(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Jan Verschoor directeur van het museum en Frits Barend tijdens de openingsceremonie


Ruud de Wild  Amstelveen(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Ruud de Wild tijdens een videoshoot voor een van zijn schilderijen


Ruud de Wild is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn werk als DJ op de radio, maar krijgt de laatste jaren steeds meer waardering en bekendheid voor zijn werk als schilder. Toen hij ongeveer 20 jaar oud was begon hij te werken bij de AVRO als assistent van een dj. Na zes jaar werd hij aangenomen bij Radio 538.

Togt museum  Amstelveen(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Henk van Dorp gaat met Frits Barend aan de kunstenaar Ruud de Wild vragen stellen


De programma's die hij daar samen met Sander de Heer presenteerde, zoals Wild in het Weekend en The Jungle werden erg succesvol. Al meer dan vijftien jaar vervaardigt Ruud de Wild kunstwerken. Als rode draad zijn ‘samples’ van songteksten terug te zien op zijn doeken, aangezien De Wild’s passie voor schilderen onlosmakelijk verbonden is met zijn andere passie: muziek. De emoties die de songteksten bij hem losmaken zijn zeer verschillend van aard en hierdoor zijn de kunstwerken zo doorwerkt en gelaagd.

Ruud de Wild  Amstelveen(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Eeen typische schilderij van de Wild- Please come home - acryl op linnen


Door platenmaatschappij Universal Music was Ruud de Wild gevraagd, om een Trabant te beschilderen, ter gelegenheid van het verschijnen van de nieuwe U2 DVD 'Zoo tv live in Sydney'. Deze Trabant is onder andere beschilderd met tekst-samples van het U2- album ‘Achtung Baby’ (1991).

Togt museum  Amstelveen(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De hoofdrolspelers van de avond poseren voor de fotografen


De tentoonstelling ‘Schilderijen en één Trabant´ is vanaf 12 oktober t/m 26 november 2006 te bezichtigen in het Museum van der Togt

Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen, Tel: 020-641-57-54


 




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.