Bijgewerkt: 3 december 2021

SP-Amstelveen actiebijeenkomst bij woningcorporatie Eigen Haard

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
21-06-2020

De SP-Amstelveen vindt dat het opleggen van een huurverhoging in deze moeilijke periode niet op zijn plaats is. Nul procent huurverhoging is genoeg. De eerste kamer is het met de SP eens en heeft tot twee keer toe een motie met deze strekking aangenomen. Maar minister Ollongren (D66) weigert de motie ten uitvoer te brengen.

In Amstelveen heeft de SP-fractie er bij wethouder Ellermeijer (VVD) op aangedrongen om te spreken met woningcorporatie Eigen Haard. Dat is de grootste verhuurder binnen de gemeente. Dat heeft hij gedaan, maar blijkbaar zonder resultaat. De motie met een oproep om de huren te bevriezen, die samen met AVA, GroenLinks, SBA en PvdA op 27 mei werd ingediend kreeg weliswaar steun van BBA, maar niet van D66, VVD, CDA en ChristenUnie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Marina Casadei gemeenteraadslid van de SP-Amstelveen


Huurders kregen gewoon weer hun jaarlijkse huurverhoging. Sommige huurders kregen zelfs een verhoging van 6,6 % voor hun kiezen. Maar ook een lager percentage kan voor iemand met een minimum inkomen een enorme aanslag op het besteedbaar inkomen zijn. Niet alleen in Amstelveen, maar ook in Amsterdam en Landsmeer zijn er huurders die zo onderhand het water aan de lippen hebben staan door de almaar stijgende huurkosten.

Daarom gaat de SP-Amstelveen samen met huurders van Eigen Haard op woensdag 24 juni 2020 naar het hoofdkantoor van de woningcorporatie aan de Arlandaweg 88 in Amsterdam (Sloterdijk). Als u vindt dat de huurverhoging van tafel moet, komt u dan ook naar Amsterdam.

Op woensdag 24 juni. Aanvang 15.00 uur, Arlandaweg 88 Amsterdam. De directie krijgt namens de delegatie een manifest aangeboden. Het is nooit te laat om van gedachten te veranderen. De SP rekent erop dat een grote groep Amstelveense huurders aanwezig zal zijn om hun ongenoegen te uiten. De 1,5 meter afstand van elkaar zal goed in de gaten worden gehouden. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06-55756363 of e-mailen naar amstelveen@sp.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS