Bijgewerkt: 4 december 2021

SP-Amstelveen boycot afscheidseten gemeenteraad

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
20-03-2018

De Amstelveense raad heeft besloten om de vergadering te vervroegen naar 16 uur en het afscheid nemen van oud-raadsleden te laten beginnen om 17.30 uur. Reden voor de vervroeging is dat dan de raadsleden met zijn allen een afscheidseten kunnen houden. Reden voor de SP het eten te boycotten en mogelijk ook de raadsvergadering.

Lijsttrekker Patrick Adriaans: 'De raadsvergaderingen in Amstelveen beginnen altijd om acht uur, behalve met de kadernota, maar daar zijn inhoudelijke redenen voor. Een raadsvergadering vervroegen, omdat je een eigen feestje belangrijker vindt is een gotspe! Sowieso zien wij het nut er niet van in om met zijn allen te gaan eten, op kosten van de belastingbetaler. Dus het eten boycotten we sowieso.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Patrick Adriaans fractievoorzitter van SP-Amstelveen tijdens het lijsttrekkersdebat op 19 maart 2018 in de schouwburg


Doordat de raadsvergadering is vervroegd naar 16 uur zullen mensen vrij moeten nemen om deze bij te kunnen wonen. Later is er in ieder geval afgesproken dat het afscheid nemen om 17.30 uur begint. De SP vindt het logisch dat een drukke inhoudelijke agenda, zoals de kadernota deels overdag plaatsvindt, en dat dan de raadsleden gezamenlijk met de mensen op de publieke tribune gaan eten. Een raadsvergadering verplaatsen om niet inhoudelijke redenen vindt de partij onjuist. Het liefst werkt de SP daar niet aan mee.

Adriaans: 'De agenda van de raad, op 28 maart 2018, dus na de verkiezingen, heeft niet veel om het lijf en is vooral een ritueel van afscheid nemen. Het is nu nog niet helemaal duidelijk of er bespreekstukken op de agenda komen. Als de agenda alleen hamerstukken kent zal de SP niet komen. Als SP-Amstelveen vonden we de raadsvoorstellen die nu in de raad komen allen hamerstukken voor de raad. Wij zullen in de fractie n.a.v. de agenda bespreken of we toch komen, omdat we onze volk vertegenwoordigende taak serieus nemen. Dus het eten boycotten we, de raadsvergadering houden we nog in overweging.' Op 29 maart 2018 is de installatie van de nieuwe gemeenteraad, daar zal de SP zeker wel aanwezig zijn!


Update 13 uur:


Foto Amstelveen
(Screenshot Twitter - 2018)

Burgemeester Bas Eenhoorn: Jammer dat de SP zo laat afzegt voor het afscheidsetentje van de gemeenteraad. Ik had dit graag gehoord, toen we dit afspraken met de fractievoorzitters. Overigens begint de raadsvergadering om 17.00 uur
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.