Bijgewerkt: 12 juni 2024

SP-Amstelveen in actie tegen verplicht verhuizen ouderen

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
21-04-2014

Met de slogan 'Verplicht verhuizen? Ik dacht het niet! voert de SP-Amstelveen actie tegen de bezuinigingen in de zorgsector, waar vooral de ouderen de dupe van worden. Ongeveer 100.000 ouderen in Nederland wonen in een verzorgingshuis. Daar wonen ze veilig en worden ze liefdevol verzorgd. Het kabinet wil 800 van de 1300 verzorgingshuizen sluiten. Vanwege de bezuinigingen moeten ouderen in verzorgingshuizen gedwongen verhuizen. Of ze komen het verzorgingshuis niet meer in, terwijl zij de geborgenheid juist nodig hebben.

Dat pikken wij niet. Deze plannen betekenen bovendien, dat ouderen verplicht langer thuis moeten blijven wonen, terwijl er ook fors bezuinigd wordt op de thuiszorg. Duizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan. Hun werk wordt door het kabinet te grabbel gegooid. Wij zeggen daarom nee tegen de gedwongen verhuizingen en de afbraak van de ouderenzorg. Ouderen verdienen beter!

De SP komt op donderdag 8 mei 2014 om 9.30 uur naar het woonzorgcentrum ‘t Huis aan de Poel. Daar kunnen de ouderen zélf aan het woord komen en een briefkaart invullen. De ingevulde briefkaarten worden vervolgens aan het kabinet Rutte/Asscher gestuurd. Adres: Populierenlaan 21, 1185 SE Amstelveen

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Woonzorgcentrum 't Huis aan de Poel in Amstelveen


SP-Amstelveen zet vraagtekens bij functioneren wmo-loket

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning is in het leven geroepen om ondersteuning te bieden op het gebied van welzijn, zorg en inkomen. Ook in Amstelveen is er een WMO-loket. Klanten van dit loket zouden vriendelijk behandeld moeten worden. Dat het nieuwe college daar ook zo over denkt, is te lezen in het collegeprogramma ‘Ruimte voor Amstelveen’.

Hierin staat onder meer te lezen, dat de kwaliteit van de dienstverlening aan balies, telefoon en internet betrouwbaar en klantvriendelijk dient te zijn. De SP is het daar volledig mee eens, maar helaas bereiken ons berichten over zeer klant-onvriendelijke medewerkers aan het WMO-loket.

Veel klanten van het WMO-loket voelen zich geïntimideerd en gekleineerd door deze medewerkers. Ziehier een kleine greep uit de klachten die we tot nu toe binnen kregen:

-De klant wordt niet teruggebeld, ook al is dat door een medewerker toegezegd, en moet keer op keer weer zélf bellen.

-Een terminale patiënt die dringend huishoudelijke hulp nodig heeft krijgt te horen, dat ze binnen acht weken bericht krijgt over de aanvraag. Dat komt hard aan bij iemand die nog maar drie maanden te leven heeft.

Nog een schrijnend geval is, dat van een dakloze moeder van twee kinderen. Van de gemeente Amstelveen krijgt zij geen urgentiebewijs voor een sociale huurwoning, maar wordt haar dringend aangeraden om maar naar een andere gemeente te verhuizen. De SP wil weten, of dit een incident is, of het doelbewust wegwerken van inwoners.

‘Klachten over het WMO-loket worden met de mantel der liefde bedekt, waardoor ze niet naar buiten komen’, aldus onze bronnen. De SP-Amstelveen stelt daarom een onderzoek in naar het functioneren van dit loket. Als u ook nare ervaringen heeft dan kunt u die e-mailen naar: amstelveen@sp.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.