Bijgewerkt: 28 november 2021

SP-Amstelveen in actie voor huurwoningen aan de Carmenlaan

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
25-05-2013

In 2006 en in 2010 is er actie gevoerd in de Carmenlaan en nu anno 2013 doet de SP dat weer! De SP in Amstelveen is al vele jaren bezig de aandacht te vestigen op het tekort aan betaalbare huurwoningen. Daar, waar huurwoningen zijn gesloopt, komen in veel gevallen geen nieuwe woningen in de sociale huursector terug. De Carmenlaan is het meest schrijnende voorbeeld daarvan.

Op 24 april 2013 heeft de SP daarom een motie ingediend onder de titel ‘Goede gronden om te bouwen’. Hoewel veel raadsleden het erover eens zijn, dat er op het terrein aan de Carmenlaan gebouwd kan worden, werd de motie niet gesteund. Als argument wordt dan aangevoerd, dat er voldoende goedkope huurwoningen zijn en dat er maar een einde moet komen aan het zogenaamde scheefwonen.

sleutel Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Woningzoekenden die zich bij SP-Amstelveen melden, krijgen symbolisch een sleutel uitgereikt


De SP raadsleden weten, dat het met dat scheefwonen in Amstelveen wel meevalt. Zij hebben veel bewoners gesproken die naarstig op zoek zijn naar woonruimte, maar voor starters op de woningmarkt is er geen betaalbare huurwoning te vinden. Zij staan voor de onmogelijke keuze om te kopen, te huren in de vrije sector, of de stad te verlaten om elders in Nederland wél een betaalbare woning te huren. 

Amstelveen is een gemeente met veel ouderen in huurwoningen. Zij worden aangemoedigd zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Nadat de kinderen het huis uit zijn, wonen zij vaak te ruim. Wordt dat met scheefwonen bedoeld en moeten we ouderen die volkomen tevreden zijn laten verkassen naar een kleinere en meestal ook nog  duurdere woning?

Er is in de afgelopen 3 jaar niets veranderd op de Carmenlaan en het stuk land ligt er nog precies zo bij als toen. Daarom roepen wij alle woningzoekenden op om op 1 juni 2013 om 13.00 uur naar de Carmenlaan te komen. Daar laten wij zien, dat er wel 100 woningen kunnen staan. Woningzoekenden die zich bij ons melden krijgen van ons symbolisch een sleutel uitgereikt op de plek, waar zij hadden kunnen wonen.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS