Bijgewerkt: 2 december 2023

SP-Amstelveen steunt actie behoud voetbalveld aan de Wijnmalenplantsoen

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
13-10-2014

Kinderen in de wijk Keizer Karelpark hebben een handtekeningenactie opgezet en zijn hiermee hun buurt ingetrokken. De aanleiding hiervoor is het voetbalveld bij het Wijnmalenplantsoen, dat niet goed wordt onderhouden en vol ligt met hondenpoep.

De kinderen hebben aan SP gemeenteraadslid Marina Casadei laten zien, hoe hun voetbalveld inmiddels een honden uitlaatplek is geworden. Behalve de poep, waren er ook veel gaten die ronduit gevaarlijke situaties opleveren voor spelende kinderen. Je kunt er zomaar je enkels verstuiken. Het gras was ook niet gemaaid, terwijl dat elders in de buurt wél was gebeurd. Voormalig kinder- en jongerenwerker en buurtbewoner Mirjam ondersteunt de actie, omdat: “Het jongerenwerk de laatste jaren in het verdomhoekje terecht is gekomen en nu extra aandacht nodig heeft”

Het is nu herfstvakantie en er is inmiddels wel wat gebeurd. De gaten zijn gedicht en het gras is gemaaid. Maar dat wil nog niet zeggen, dat het probleem de wereld uit is. De kinderen willen geen tijdelijke, maar een definitieve oplossing voor zichzelf en voor degenen die hun honden uitlaten.

Omdat de SP vindt, dat kinderen veilig moeten kunnen spelen in hun buurt wordt de actie van de buurtkinderen van harte gesteund. Op vrijdag 17 oktober 2014 om 15.30 uur zal er op het voetbalveld actie worden gevoerd door de kinderen samen met de SP en alle mensen die het ook belangrijk vinden, dat kinderen buiten kunnen voetballen en ravotten. Iedereen is welkom. De wethouder is ook uitgenodigd, zodat hij samen met de kinderen kan praten over een oplossing voor hun voetbalveld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.