Bijgewerkt: 17 augustus 2022

SP-Amstelveen steunt actie voor een speeltuin voor de Eleanor Rooseveltlaan

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
14-06-2021

De SP-Amstelveen heeft al geruime tijd contact met moeders uit de wijk Kostverloren. Daar is het droevig gesteld met de mogelijkheden om buiten te spelen. Kinderen in de basisschool leeftijd kunnen na schooltijd niet veilig buiten spelen. Met name in de E. Rooseveltlaan is het droevig gesteld. Amstelveen Sport heeft inmiddels toegezegd om na de zomervakantie activiteiten met de kinderen te gaan ondernemen. Dat is een mooi begin.

Maar de kinderen willen gewoon na schooltijd lekker buiten kunnen spelen. In een speeltuin, die er nu niet is. Daarom gaan de kinderen samen met hun moeders op woensdag 16 juni tussen 14.00 en 16.00 uur actie voeren. De SP ondersteunt deze actie van harte. Vooral omdat we zien hoe belangrijk het is om de mensen uit de E. Rooseveltlaan een stem te geven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Marina Casadei gemeenteraadslid van de SP-Amstelveen


Raadslid Marina Casadei: 'We zien al lange tijd dat in de wijken waar de mensen mondig zijn en weten welke wegen bewandeld moeten worden er ook veel voor elkaar wordt gekregen. In de wijken waar dat niet het geval is komt er weinig van de grond qua buurtinitiatieven. Kostverloren is typisch zo’n buurt waar mensen druk zijn met overleven en het draaiend houden van hun gezin. Daarom ben ik blij dat er in ieder geval contact is gezocht met de SP. Wij ondersteunen de actie van de gezinnen uit deze buurt graag. Wethouder Berkhout vindt dat er voldoende speeltuinen zijn in Amstelveen, maar hij zou toch echt de situatie in de E. Rooseveltlaan moeten zien en komen spreken met de moeders. Ik heb hem daarom ook uitgenodigd om te komen kijken.'

De actiemiddag is vooral bedoeld voor de kinderen uit de wijk Kostverloren. Er is woensdagmiddag dan ook van alles te doen, zoals een workshop capoeira met Studio Capoeira en een springkussen. En dat allemaal op het grasveld van de Eleanor Rooseveltlaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.