Bijgewerkt: 6 december 2021

SP-Amstelveen vindt het goed dat het college de mantelzorgers steunt

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
28-01-2019

Reinier van Zutphen de Nationale Ombudsman deed de aanbeveling om rekening te houden met mantelzorgers die een gezamenlijke bankrekening hebben met degene voor wij zij zorg leveren, vaak hun ouders. Burgerraadslid Wil Roode van de SP heeft zich hard gemaakt om deze aanbeveling van de Nationale Ombudsman, op te laten nemen in de werkinstructie van de gemeente Amstelveen bij de Dienst Werk & Inkomen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Wil Roode burgerraadslid van SP-Amstelveen tijdens de commissievergadering Burgers en Samenleving op 28 november 2018


Wil Roode: 'Het betreft veelal mantelzorgers die de administratie voor hun ouders beheren en zelf leven van een bijstandsuitkering. Hierdoor kan het lijken alsof een mantelzorger in de bijstand over meer geld kan beschikken dan de werkelijkheid. Hierdoor loopt de mantelzorger tegen problemen aan zoals bij een aanvraag van de kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Door het opnemen van de aanbeveling in de werkwijze kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld gewoon kwijtschelding aanvragen zonder dat het vermogen van ouders wordt meegenomen in de beoordeling.'

Nadat Wil Roode over deze problematiek aan de bel had getrokken bij de betrokken ambtenaar, heeft het college de werkinstructie voor medewerkers van de dienst Werk en Inkomen aangepast. De SP-Amstelveen is blij dat het college van B en W dit probleem direct heeft opgepakt en deze werkwijze voor mantelzorgers in de werkinstructie voor klantmanagers gaat opnemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.