Bijgewerkt: 29 maart 2024

SP-Amstelveen vindt leegstand van huizen in Schildersbuurt onacceptabel

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
19-04-2022

In de inmiddels achter ons liggende verkiezingscampagne waren alle politieke partijen het erover eens: wonen in Amstelveen heeft de hoogste prioriteit. Vele meningen passeerden de revue: van het aloude D66-mantra dat de doorstroming moet worden bevorderd tot het bouwen van meer sociale huurwoningen. Maar een onderwerp is onderbelicht gebleven en dat is leegstand in tijden van woningnood.

De leden van SP-Amstelveen zijn op vrijdag 15 april 2022 in de Schildersbuurt gaan kijken en ontdekten dat veel woningen daar al geruime tijd leeg staan. Zeker drie woningen aan de Gerard Doulaan, twee aan de Govert Flincklaan en een aan de Ferdinand Bolweg staan leeg. Althans, dat is wat de SP heeft kunnen constateren. Wellicht zijn er nog meer woningen die leeg staan, maar waar dat minder duidelijk is doordat luxaflex en/of lamellen zijn blijven hangen.

Foto Amstelveen
(Foto SP-Amstelveen - 2022)

Ted Meijaard en Jan Wolters van SP-Amstelveen op 15 april 2022 in de Schildersbuurt


Tijdens de buurtverkenning heeft SP-lid Jan Wolters (foto rechts) gesprekken gevoerd met verschillende bewoners. Duidelijk is geworden dat de verouderde huizen met enkel glas voor veel te hoge bedragen te koop worden aangeboden. Huizen die ooit in de sociale huursector vielen worden nu te koop aangeboden voor € 700.00,-. Voor de huizen die worden verhuurd worden ook grote verschillen in de huurprijzen geconstateerd. Degenen die al langere tijd wonen in de wijk betalen huren van rond de € 800,- , maar wie nieuw in de wijk komt mag bijna het dubbele neertellen voor een woning van dezelfde kwaliteit.

SP-er Ted Meijaard (foto links): 'Ik ben 24 jaar en woon nog bij mijn ouders. Ik zou graag op mezelf gaan wonen, maar de huurprijzen die hier worden gevraagd gaan ver boven mijn budget. Eigenlijk kan ik nergens wonen in Amstelveen, want ook in andere wijken worden torenhoge huren en verkoopprijzen gevraagd.'

Patrick Adriaans fractievoorzitter: 'Onze mensen zijn nu alleen nog maar in de Schildersbuurt geweest. Maar bij de SP komen berichten binnen over nog meer leegstand van dure (koop)woningen. Ik denk dan ook aan de Bankrastoren waar peperdure flats onverkoopbaar en onverhuurbaar blijken te zijn. Het is onverteerbaar dat dit mogelijk is binnen onze gemeente waar zo veel mensen op zoek zijn naar betaalbare woningen. Het onderwerp leegstand moet zo snel mogelijk op de agenda komen, want dit is niet meer uit te leggen aan de Amstelveners.'



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.