Bijgewerkt: 3 december 2021

SP-Amstelveen voert actie de wijk Kostverloren voor een Nationaal Zorgfonds

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
06-06-2016

Op zaterdagmiddag 11 juni 2016 start de SP-Amstelveen in de wijk Kostverloren met de campagne voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Een basisverzekering voor iedereen, waarin de fysiotherapeut, de tandarts en de geestelijke gezondheidszorg zijn opgenomen. Eind juni organiseert de SP een informatieavond over dit onderwerp, waarbij iedereen welkom is. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Marina Casadei, gemeenteraadslid van SP-Amstelveen


Woordvoerder Marina Casadei: “Deze campagne wordt niet alleen in Amstelveen gevoerd, maar is een nationale campagne. In heel Nederland gaan de komende maanden SP-ers de straat op om aandacht en steun te vragen voor het Nationaal Zorgfonds. Het is dus niet een terugkeer naar het oude ziekenfonds, zoals wel eens wordt beweerd, maar een verzekering voor iedereen.

Zowel landelijk als lokaal heeft de SP de afgelopen jaren veel aandacht gevraagd voor de zorg. De enige conclusie die getrokken kan worden is, dat de marktwerking in de zorg een ramp is voor de patiënten. Wie ziek is kan hiervoor een boete betalen in de vorm van een eigen risico van € 385,-. En dan hebben we het nog niet eens over alle bijkomende kosten voor bijvoorbeeld medicijnen en behandelingen die niet in het basispakket zitten.

Het valt niet te rijmen, dat de zorgverzekeraars aan de ene kant beweren, dat de zorg steeds duurder wordt, maar er wel enorme winsten worden geboekt door diezelfde verzekeraars. Jaarlijks wordt er een half miljard euro uitgegeven aan reclamecampagnes om mensen te laten overstappen. Er ligt bij de zorgverzekeraars ruim 10 miljard euro op de plank voor ‘calamiteiten’ “. Binnenkort worden er huis-aan-huis informatiekranten bezorgd, maar wie nu al zijn steun wil betuigen kan naar de website: www.nationaalzorgfonds.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS