Bijgewerkt: 3 december 2021

SP-Amstelveen wil Amstelveenlijn 51 langer in stand laten houden

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
02-03-2015

De Regioraad neemt op 17 maart 2015 een beslissing over het vervroegen van de datum dat lijn 51 niet meer doorrijdt naar Amsterdam CS. Het College van B en W Amstelveen is voornemens deze beslissing te steunen. De SP vindt dit dom, onnodig en niet in het belang van reizigers in het OV en de Amstelveense bevolking.

Verslechtering Amstelveenlijn

Met de ombouw van de Amstelveenlijn krijgen inwoners van Amstelveen slechter openbaar vervoer (langere reistijden, grotere loopafstanden, één of twee keer extra overstappen) voor meer geld. Niet alleen wordt er 6 miljoen euro Amstelveens belastinggeld weggegooid, het hele project gaat maar liefst 300 miljoen euro kosten.

De SP stemde destijds tegen de voorstellen tot verslechtering van de Amstelveenlijn. Eerst tegen de dure en onwenselijke metro, wat volgens het college de beste oplossing was. Toen oud-wethouder Groot (CDA) opeens van mening veranderde en voorstelde een nieuwe beste oplossing te kiezen, bestaande uit zogenaamde “hoogwaardige” trams, schaarde vrijwel de gehele raad zich klakkeloos achter dit voorstel. Met uitzondering van de SP. Wij willen beter openbaar vervoer. Het college en de rest van de raad stemden voor slechter openbaar vervoer, voor meer geld.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Patrick Adriaans, gemeenteraadslid SP-Amstelveen


Amstelveenboog vervroegd eruit

Het buitendienst stellen van de Amstelveenboog staat in de oorspronkelijke plannen voor 2020 gepland. Door vertraging van de ontwikkelingen aan de Zuidasdok wordt dit niet gerealiseerd. Regioraad en College stellen daarom voor het project te vervroegen, daarbij wijzen ze op het mogelijk samenlopen met werkzaamheden rondom de A9.

Raadslid Patrick Adriaans: “Als de werkzaamheden voor de Zuidas vertraging oplopen is dat juist reden om het buiten dienst stellen van de Amstelveenboog óók uit te stellen. De verbreding van de A9 wordt er door het college met de haren bijgesleept. Die verbreding is niet nodig en is bovendien een Rijksproject, waarvoor de Amstelveense belastingbetaler geen 40-50 miljoen euro hoeft op te hoesten. Voor ons en verkeerskundigen, hoeft die verbreding van de A9 niet. Nu laten we ons in de mangel nemen door 2 projecten die allebei slecht zijn voor Amstelveen en veel belastinggeld kosten.

Bestaande situatie handhaven

De SP-Amstelveen wil de bestaande situatie, een rechtstreekse railverbinding van Westwijk naar Amsterdam CS handhaven. Wij zijn dan ook zeker geen voorstander van een vervroegde invoering van een slechter openbaar vervoer, het buitendienst stellen van de Amstelveenboog, het opheffen van haltes e.d.

Raadslid Patrick Adriaans: “We zien hier steeds hetzelfde patroon. Slechte plannen worden ingediend, dan komt er een marginale verbetering en worden ze als beter gepresenteerd. Nergens zien we ideeën van de Reizigersadviesraad terug. Ook de Amstelvener wordt niets gevraagd. Ondertussen dendert de trein maar door. We voorzien nu al, dat er bij het go/ no go moment weer verslechteringen naar boven zullen komen. Bijvoorbeeld het schrappen van het meenemen van de fiets, waar veel Amstelveners nu nog dankbaar gebruik van maken.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS