Bijgewerkt: 4 december 2021

SP-Amstelveen wil De Scheg, een wijk voor iedereen!

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
29-09-2015

In tegenstelling tot het college wil de SP alle Amstelveners een kans bieden om in de nieuw te bouwen wijk De Scheg te kunnen wonen. Daarom zal de SP in de raadsvergadering ook een amendement indienen. De Scheg is het laatste grote project, dat in Amstelveen ontwikkeld kan worden. Het college heeft in zijn visie er voor gekozen deze wijk te bestemmen voor met name dure  koopwoningen en een stukje vrije huur. De SP zal een amendement indienen om ook sociale huur een kans te geven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Patrick Adriaans, gemeenteraadslid van SP-Amstelveen


Raadslid Patrick Adriaans: “De SP denkt fundamenteel anders over sociale huur als het college, dat neemt niet weg, dat we moeten waken voor eenzijdige bebouwing in een wijk. Alleen sociale huur is niet goed, maar alleen dure woningen is net zo fout. Wij vinden, dat de kinderen van de directeur én de verzorgende samen op moeten kunnen groeien. Dat betekent, dat in alle wijken een gemengd aanbod moet zijn. Alleen zo zorgen we voor een samenleving, waarin mensen wederzijds begrip op kunnen brengen en er samenhang is. Het college maakt hier een getto voor de gegoede burger van, de SP bestrijdt dit”

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Ingetogen architectuur van De Scheg. Dorps wonen wordt gemixt met klassiek en eigentijds stijl. Het is een woningbouwproject van ongeveer 800 woningen


In de Scheg wil het college 750 woningen bouwen, dit moeten ruim opgezette vrijstaande woningen worden. Zonder het plan veel aan te passen is het mogelijk om meer te bouwen. Adriaans: “Een conservatieve schatting leert, dat minimaal 300 m² per bouwkavel beschikbaar is. Dat is erg ruim bemeten in de schaarse grond binnen Amstelveen. Met iets minder ruimte per bouwkavel kun je meer woningen bouwen en daarnaast ook een blok sociale huur maken. Wij vragen het college niet om veel sociale huur in deze wijkmogelijk te maken maximaal 20%, maar vooral om het niet bij voorbaat uit te sluiten.”

Het college wil met deze wijk de doorstroming in Amstelveen bevorderen, de SP heeft hier zware twijfels bij. Adriaans: “Een wijk bouwen met vooral dure koopwoningen betekent, dat je de regie compleet kwijt bent. Iedereen kan inschrijven en de woning wordt toegewezen aan de hoogst biedende, of via een loterij. De vraag is dus of hierdoor ook maar iets van het probleem op de Amstelveense woningmarkt opgelost wordt. Zolang er wachtlijsten zijn is de enige remedie bouwen ook in de sociale huursector.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.