Bijgewerkt: 26 mei 2024

SP-Amstelveen wil convenant schuldhulpverlening bewindvoerders

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
26-02-2020

Woensdag 26 februari 2020 staat de gemeentelijke schuldhulpverlening op de agenda van de commissie Burgers en Samenleving in Amstelveen. De SP wil meer sturing door de gemeente als het gaat om schuldhulpverlening. Het rapport van de Rekenkamercommissie bevestigt dat de gemeente geen managementcijfers heeft om controle door de gemeenteraad te laten uitvoeren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Wil Roode burgerraadslid van SP-Amstelveen tijdens de commissievergadering B en S op 29 januari 2020


De SP-Amstelveen krijgt uit de samenleving veel signalen dat het vaak niet goed gaat met bewindvoerders. Burgerraadslid Wil Roode SP Amstelveen: 'Wij  spreken veel met mensen, zo ook met een Amstelveense die nu na negen jaar eindelijk klaar is met schuldsanering. Dit is onmenselijk. Helemaal als je weet dat mensen in de schuldsanering kunnen komen na een scheiding of door schulden met de belastingdienst. Dergelijke omstandigheden maken de situatie voor de betrokken personen erger dan de schuld die er in eerste instantie was. Daarom willen wij als SP dat de gemeente een convenant sluit met bewindvoerders die wel het verschil willen maken voor mensen met problemen.'

Daarnaast wil de SP-Amstelveen meer controle op het college om het voor de gemeenteraad jaarlijks inzichtelijk te maken hoe lang en hoeveel mensen in de schuldsanering zitten. De gemeenteraad moet haar controlerende taak kunnen uitvoeren en dat konden we niet. Wil Roode: 'Ik ben verheugd dat het college nu eindelijk tot inkeer is gekomen  en inziet dat ook jonge mensen in de problemen kunnen komen en zij nu wel voor schuldhulpverlening in aanmerking komen evenals de vergeten groep ZZP’ers.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.