Bijgewerkt: 7 december 2021

SP-Amstelveen wil geen extra bevoegdheden voor de burgemeester!

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
20-01-2014

VVD-burgemeester De Graaf vraagt de gemeenteraad van Amstelveen de algemene plaatselijke verordening aan te passen in verband met het bezoek van de koning op koningsdag. Het gaat hier om het preventief fouilleren en het binnentreden van woningen.

Het bezoek kost de gemeente minimaal € 250.000. Er zijn volgens de SP belangrijkere zaken om dit geld aan te besteden. Hoewel de SP dus geen voorstander is van het koningsbezoek, zullen er op deze dag wel extra veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden. 

van erp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Joep van Erp, fractievoorzitter van SP-Amstelveen


Het lijkt erop, dat VVD-burgemeester De Graaf de Koningsdag gebruikt om deze verstrekkende bevoegdheden los te krijgen van de gemeenteraad óók ná Koningsdag, zonder tussenkomst van de gemeenteraad. Dit is een ernstige inbreuk op de privacy van de mensen en dit gaat de SP veel te ver.

Het is ook een onnodige en onwenselijke beperking van de bevoegdheden van de gemeenteraad. In het verleden is uit niets gebleken, dat de burgemeester deze extra bevoegdheden nodig had om de veiligheid van de Amstelveners te kunnen waarborgen. De SP ziet geen enkele reden om bevoegdheden van de burgemeester te verruimen ná Koningsdag.

In de commissie voor algemeen bestuur en middelen zal de SP pleiten om de algemene plaatselijke verordening (APV) te wijzigen om de burgemeester extra bevoegdheden te geven tijdens Koningsdag, maar dit besluit weer in te trekken na Koningsdag.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.