Bijgewerkt: 3 december 2021

SP-Amstelveen wil opheldering van wethouder Groot over metro

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
05-11-2013

De SP-fractie in de Amstelveense gemeenteraad roept woensdag 6 november 2013 CDA-wethouder Groot ter verantwoording over de voortdurende problemen met de metrodienstregeling. Het gemeentevervoerbedrijf (GVB) slaagt er steeds maar weer niet in de dienstregeling van sneltram 51 op peil te brengen. Groot is als dagelijks bestuurder van de Stadsregio Amsterdam medeverantwoordelijk voor het openbaar vervoer.

Tram 51 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Tram 51 in Westwijk


Op 4 november 2013 werd bekend, dat het GVB wederom niet in staat is de normale dienstregeling van sneltram 51 per 1 november te gaan rijden. De inwoners van Amstelveen zijn nu al maanden gedupeerd door de aangepaste dienstregeling en dit gaat als het aan het GVB ligt nog drie weken langer duren. De SP vindt dit niet acceptabel.

SP-fractievoorzitter Joep van Erp wil nu van Groot opheldering van zaken. Van Erp: “Door het GVB en de Stadsregio is aan de reizigers beloofd, dat de normale dienstregeling vanaf 1 november eindelijk weer gereden gaat worden.

Pas één dag van te voren krijgen wij via-via te horen, dat dit niet zo is. Dit is onacceptabel voor de reizigers èn voor de gemeenteraad”. De SP wil van Groot onder meer weten, wat hij binnen de Stadsregio heeft gedaan om de voortdurende ellende met de metro te voorkomen en waarom hij de gemeenteraad niet heeft geïnformeerd over de situatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS