Bijgewerkt: 6 oktober 2022

SP-Amstelveen wil structureel gratis sportaanbod voor kinderen

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
31-05-2021

Woensdag 2 juni 2021 zal de gemeenteraad een besluit nemen over de Uitvoeringsagenda Gezond in Amstelveen. Het college maakt hierin bekend wat er allemaal gaat worden ondernomen om de Amstelveners gezonder te laten leven.

Goed in beweging zijn en blijven is een van die dingen waar niet vroeg genoeg mee kan worden begonnen. Ook jonge kinderen in de basisschoolleeftijd zullen naast een gezonde voeding ook voldoende moeten bewegen. Het college stimuleert ouders al jaren om hun kinderen van een sportclub lid te laten worden. Maar ondanks alle regelingen die er zijn ziet de SP dat onder de minimagezinnen dit niet altijd het geval is. Een feit is dat gezinnen met een laag inkomen vaak ongezonder leven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Marina Casadei gemeenteraadslid van de SP-Amstelveen


Marina Casadei gemeenteraadslid van SP-Amstelveen: 'Ik heb momenteel veel contact met enkele gezinnen in de wijk Kostverloren. Kinderen in de Eleanor Rooseveltlaan hebben geen plek om veilig buiten te spelen. Er zijn bij de laagbouw enkele wipkippen voor de allerkleinsten en daar houdt het mee op. De wethouder heeft tijdens de commissievergadering laten weten dat er volgens hem voldoende speeltuinen zijn in Amstelveen. Maar dat is in sommige wijken niet het geval en daar zijn ook geen laagdrempelige activiteiten voor kinderen in de buitenlucht.

Bij Amstelveen Sport zijn er beweegcoaches die zich met de jeugd bezig houden. De SP is van mening dat deze coaches in ieder geval in wijken waar te weinig speelgelegenheid is voor de kinderen ingezet kunnen worden om buiten te bewegen. Er zou juist in deze wijken een structureel gratis aanbod moeten zijn om kinderen te stimuleren om buiten te sporten. Nu is er alleen in de zomermaanden de Buitenspeelbus. Daarom gaat de SP een motie indienen, waarin het college verzocht wordt om met Amstelveen Sport in gesprek te gaan over een structureel aanbod in de wijken.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.