Bijgewerkt: 1 december 2022

SP-Amstelveen zet vragen bij kosten koningsbezoek

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
03-02-2014

De SP-Amstelveen is onaangenaam verrast door de berichtgeving op Dichtbij.nl over de kosten van het aanstaande koningsbezoek. De SP is al geen voorstander van grootschalige geldverslindende evenementen, maar dit slaat alles. “Het lijkt er nu op, dat dit een ‘open einde verhaal’ gaat worden. Voor een paar uur durend bezoek is maar liefst het bedrag van bijna 1 miljoen euro begroot.

van erp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Joep van Erp, fractievoorzitter van SP-Amstelveen


Dit, terwijl de algemene reserve van Amstelveen is geslonken naar het luttele bedrag van 8,8 miljoen euro”, aldus lijsttrekker Joep van Erp. De SP vraagt daarom opheldering aan het college van B en W over de volgende zaken:

-Hoeveel draagt het bedrijfsleven bij?

-Hoeveel draagt de provincie bij?

-Het ‘potje’ waaruit de gemeentelijke bijdrage betaald wordt is volgens Dichtbij.nl niet bekend. Is dit de juiste weergave? Er is immers afgesproken, dat het koningsbezoek ten laste van de algemene reserve zou komen.

-Komt de gemeentelijke bijdrage boven de 250.000 euro? Zo ja, waarom?

Het ziet ernaar uit, dat de gemeente veel meer zal moeten bijdragen aan de kosten van Koningsdag dan de 250.000 euro, waar de gemeenteraad zijn goedkeuring aan heeft gegeven. De SP wil voorkomen, dat de kosten een té grote aanslag al zal plegen op de algemene reserve. De SP investeert liever in goede voorzieningen in buurten waar álle Amstelveners iets aan hebben.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.