Bijgewerkt: 5 december 2022

SP: Lijn 300 moet weer terug op oude route

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
07-02-2011

De belofte van de gemeente Amstelveen over de nieuwe route van de Zuidtangent klopt niet. In de ochtendspits zouden 250 mensen op de halte Langerhuize bij het KPMG-kantoor uit lijn 300 stappen. Maar die getallen blijken, na onderzoek van de SP, helemaal niet juist te zijn.

Eerder werd al duidelijk, dat een overgrote meerderheid van de busreizigers, ongeveer 95%, tegen de nieuwe route van lijn 300 is. De SP wil dat burgemeester en wethouders er nu voor zorgen, dat lijn 300 zo snel mogelijk weer de oude route langs halte Oranjebaan gaat rijden.

van-Erp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Joep van Erp fractievoorzitter SP-Amstelveen


Op drie willekeurig gekozen dagen in januari heeft de SP van 7.00 tot 9.00 uur ’s ochtends het aantal reizigers geteld, dat op de halte Langerhuize uit lijn 300 stapt. De conclusie is dat er tijdens de ochtendspits nog niet eens de helft van het beloofde aantal van 250 mensen uitstapt.

Gemiddeld stappen er op een werkdag tijdens de ochtendspits 122 reizigers uit. Opmerkelijk is verder, dat van dit geringe aantal uitstappers slechts 38% de kant van het KPMG-kantoor op loopt. En om KPMG was het allemaal te doen.

SP-fractievoorzitter Joep van Erp: “De gemeente heeft zich met een rapport uit 2002 met verkeerde voorspellingen voor het karretje van KPMG laten spannen. Circa 14.000 mensen rijden elke dag om en maken meer reiskosten voor slechts 50 mensen die op Langerhuize uitstappen en richting KPMG lopen. Dat heeft KPMG mooi voor elkaar gekregen bij het toenmalige gemeentebestuur”.

Voor Van Erp is de maat nu vol: “De gemeente spiegelt de raad met een oud onderzoek getallen voor die in 2011 totaal onjuist blijken te zijn. Verder is de overgrote meerderheid van de reizigers van de Zuidtangent tegen de nieuwe route langs Langerhuize. De gemeente moet haar verlies erkennen bij dit prestigeproject en lijn 300 zo snel mogelijk weer langs halte Oranjebaan laten rijden”.

De SP gaat het college in de raadsvergadering van 9 februari 2011 opdragen de route van lijn 300 terug te draaien. Eveneens zal de SP dan de verzamelde klachten van busreizigers aanbieden aan het college.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.