Bijgewerkt: 6 december 2021

SP feliciteert bewoners Schildersbuurt met de overwinning!

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
13-06-2013

De bewoners van de Schildersbuurt zijn massaal in opstand gekomen tegen de plannen voor uitbreiding van het Stadshart ten koste van hun woningen. Terecht, dat ze in opstand gekomen zijn, en terecht dat hun acties hebben geloond. Felicitaties zijn op hun plaats.

Het College heeft heel verstandig eieren voor zijn geld gekozen, het was een onzalig plan op een onzalige manier tot stand gekomen en gecommuniceerd. Het plan intrekken en excuses aanbieden is het minste wat het college kan doen. Maar voor de SP-Amstelveen is dit niet zonder meer voldoende.

schildersbuurt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een op een lantaarnpaal opgeplakte flyer in de Schildersbuurt: 'Weg met dat gekke winkelplan!'


Nog altijd is er een bom geplaatst in de buurt, de lont aangestoken en daarna weggerend door het College, of ten minste de wethouder. Dat kan niet met een simpel excuus afgedaan worden.

De SP zal tijdens de behandeling in de commissie ook daar op insteken. Wat heeft de wethouder bezield om op zo’n manier met de bewoners om te gaan, en op deze manier een plan zo ongeveer als voldongen feit te brengen.

Voor de SP heeft dit verhaal nog een staartje. Welk staartje hangt af van de antwoorden van de wethouder en het College. Uiteindelijk overheerst op dit moment wel de blijdschap die de bewoners ook voelen, en dus nogmaals chapeau voor de bewoners van de Schildersbuurt. Strijd loont!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.