Bijgewerkt: 29 maart 2023

SP is verbaasd

Nieuws -> Politiek

Bron: Joep van Erp
03-05-2010

Op dit moment is de gemeente Amstelveen druk bezig met het maken van plannen voor het realiseren van scholen en aanverwante voorzieningen in de voorzieningenstrook in Westwijk Zuidwest en Westwijk Zuidoost. Het gaat om  de volgende voorzieningen:  • Bouwen van een school ter vervanging van “De Overloop” 

  • Bouwen van een sportzaal van 600 m²

  • Realiseren van voldoende kinderopvang

  • Bouwen van een kerk

  • Parkeerplaats voor 60 plaatsen tbv de voorzieningen

  • Parkeerplaats voor 25 plaatsen tbv parkeerpieken

  • Bouwen van een HOED (huisarstenpraktijk) met apotheker 1250 m²


Het verbaast de SP-fractie, dat de gemeente Amstelveen nog altijd niet begonnen is om de buurtbewoners te betrekken bij het maken van deze plannen. Hoewel alle politieke partijen meer inspraak beloofd hebben is dit nu na de gemeenteraadsverkiezingen weer snel vergeten.

Blijkbaar heeft de gemeente niets geleerd van het verleden en is niet geïnteresseerd in de mening van de buurtbewoners. Daarentegen zijn de betrokken maatschappelijke instellingen en onderwijsbesturen wel geraadpleegd.

De SP wil niet wachten op de gemeente of het nieuwe college. Wij gaan zelf aan de slag. Op zaterdag 8 mei 2010 gaan wij de buurtbewoners informeren wat de gemeente van plan is met hun buurt en gaan we vragen wat zij van deze plannen vinden.

Daarnaast zullen wij het (nieuwe) college tot meer actie manen, betreffende de betrokkenheid aangaande Westwijk. De resultaten van ons onderzoek laat de SP-fractie aan de orde komen in de betreffende commissie dan wel de gemeenteraad.

Namens de SP-fractie,

Joep van Erp

e-mail: amstelveen@sp.nl

http://amstelland-meerlanden.sp.nl/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.