Bijgewerkt: 2 december 2021

SP op de weekmarkt op 2 december 2011

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
28-11-2011

Aanstaande vrijdag 2 december 2011 staat de SP van 10.00 tot 12.00 uur op de weekmarkt in Amstelveen. Leden van de partij delen een flyer uit met de tekst 'Wij willen werk, geen armoede!' De flyer geeft informatie over de manifestatie ‘armoede werkt niet’ die op zaterdag 10 december georganiseerd wordt door SP, PvdA, Abvakabo en verschillende andere organisaties.

De regering wil jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats een deel van hun inkomen laten inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening schrappen. Hierdoor zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon. De SP wil, dat deze hardwerkende Nederlanders gewoon aan het werk kunnen blijven en met een fatsoenlijk salaris.

werk  Amstelveen
(Bron SP - 2011)

De flyer van 'Wij willen werk, geen armoede!'


Manifestatie 10 december 2011 in Den Bosch

De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats moeten een deel van hun inkomen inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt.

Hierdoor zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden, of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon. Chronisch zieken en gehandicapten wordt de zorg ontnomen. Zij krijgen minder zorg, maar moeten er meer voor gaan betalen.

Kinderen in het speciaal onderwijs krijgen minder begeleiding en ondersteuning. Voor kinderen die jeugdzorg nodig hebben, komt er een financiële drempel. Deze mensen mogen niet de rekening van de crisis betalen.

Manifestatie ‘Armoede werkt niet’

• 3 miljard bezuinigingen op de bijstand, wajong en sociale werkplaatsen

• schrappen van 60.000 banen in de sociale werkvoorziening

• bijstandsuitkering in 20 jaar met € 2000 omlaag

• verdienen onder het minimumloon wordt mogelijk

• de zorgtoeslag wordt beperkt en het eigen risico stijgt naar € 220 per jaar

• het persoongebonden budget wordt grotendeels geschrapt

• bezuiniging van 300 miljoen op de jeugdzorg en 300 miljoen op het speciaal onderwijs

• invoering eigen bijdrage voor mensen met een psychiatrische aandoening

Kijk ook op: www.armoedewerktniet.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS