Bijgewerkt: 6 december 2021

SP raadsleden testen toegankelijkheid tramlijn 5 en 51

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
04-06-2012

Zondag 10 juni 2012  zal een breed samengesteld testteam van mensen met beperkingen, de lijnen 5 en 51 testen op hun toegankelijkheid.

De SP-raadsleden Joep van Erp en Patrick Adriaans zullen dit testteam vergezellen tijdens hun testritten.

In het kader van de discussie rondom de nieuwe Amstelveenlijn is er veel gepraat over metro, hoogwaardige tramlijn, en nog veel meer. In deze discussie gaat het meestal over snelheid en comfort. Toegankelijkheid dreigt hierbij een ondergeschoven kindje te worden.

tram 51 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Tram 51 rijdt op de Beneluxbaan ter hoogte van Amstelveen centrum


Reden voor een aantal Amstelveners, en Amsterdammers, met een beperking om te kijken hoe het nu gesteld is met de toegankelijkheid van de lijnen 5 en 51, om zo ook ideeën te kunnen ontwikkelen voor de nieuwe Amstelveenlijn. Wat gaat er nu goed, en wat moet er zeker anders in de toekomst?

Vandaar, dat de handen ineengeslagen zijn om in een team met zoveel mogelijk verschillende beperkingen (rolstoel, rollator, visuele beperkingen, krukken, slecht ter been etc.) daadwerkelijk te gaan testen hoe de toegankelijkheid is van zowel de haltes als tram 5 en lijn 51 zelf.

De SP-raadsleden vinden dit een goed initiatief, en hebben besloten om het testteam te vergezellen, om met eigen ogen te zien, hoe het gesteld is met de toegankelijkheid van de lijnen 5 en 51, en zij zullen hun bevindingen zeker meenemen naar de discussie die nog gevoerd wordt in de raad over de invulling van de nieuwe Amstelveenlijn.

Op zondag 10 juni 2012, vanaf 13.00u zal het testteam starten op Halte Brink, en met een aantal tussenstops uiteindelijk eindigen in Amsterdam op het Leidseplein. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.