Bijgewerkt: 8 december 2021

SP vindt uitgekleed plan voor A9 nog steeds niet wenselijk

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
24-09-2013

Mede door de voortdurende druk van de SP op het gemeentebestuur, draait de Amstelveense belastingbetaler nu voor een minder hoog bedrag op voor het verbreden en verdiepen van de A9. Al vanaf 2009 stelt de SP - toen nog als enige politieke partij, - dat het megalomane en peperdure plan voor de A9 van tafel moet.

a9 Amstelveen
(Foto Rijkswaterstaat/Google - 2013)

De verbrede en verdiepte A9 fotomontage van Rijkswaterstaat in een luchtfoto van Google Earth ter hoogte van de Meander flats en van de volledige overkapping bij het Oude Dorp van Amstelveen met mogelijkheid tot groene inrichting. De groene pijl wijst op het Oude Dorp en de rode is bij de Meander aangebracht


In 2009 wilde geen enkele andere partij hier echter naar luisteren, nu vinden opeens alle fracties in de raad èn het college, dat het contract met het Rijk van tafel moet.

Volgens SP-fractievoorzitter Joep van Erp neemt het college de Amstelveense kiezers in de maling door hen, als gevolg van de overmoed van oud-wethouder Pols (PvdA) en huidig wethouder Raat (VVD), alsnog op te laten draaien voor 40 miljoen euro. Van Erp: “Het A9-plan zou Amstelveen namelijk helemaal niets kosten, is beloofd”.

Een gemeentelijke bijdrage van 40 miljoen euro is volgens de SP een nog steeds veel te hoog bedrag. Van Erp: “Het verbreden van de Rijksweg A9 is onwenselijk en bovendien een rijksproject. Daar moet de rijksoverheid dus voor betalen en niet de Amstelveense belastingbetaler”. De SP blijft zich ervoor inzetten, dat de gemeente Amstelveen geen cent investeert in het A9-project.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.