Bijgewerkt: 24 juli 2024

SP voert actie 'Kinderen van de rekening'

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
29-11-2012

SP-Amstelveen zette op woensdag 28 november 2012 65 paar schoentjes voor het raadhuis om aandacht te vragen voor de kinderarmoede in Amstelveen. Deze 65 paar staan symbool voor het aantal kinderen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

In een rijk land als Nederland leven honderdduizenden kinderen (367.000) in armoede. Heel concreet betekent dat, dat ze niet iedere dag een gezonde maaltijd kunnen eten. Niet altijd naar verjaardagsfeestjes kunnen. Of zelf hun verjaardag niet kunnen vieren met vriendjes en vriendinnetjes.

Maar ook dat ze niet mee kunnen doen met sporten, uitstapjes of culturele activiteiten kunnen ondernemen. Toch hele belangrijke dingen voor de ontwikkeling van kinderen. Ook in Amstelveen leven kinderen in armoede.

schoenen Amstelveen
(Foto SP - 2012)

Kinderschoenen voor het raadhuis van Amstelveen


Actievoerster van Kessel:”Al de mooie woorden van wethouder Koops ten spijt de harde cijfers liegen er niet om. In Amstelveen wonen 454 kinderen in gezinnen die rond moeten komen van een bijstandsuitkering. De voedselbank in Amstelveen voorziet elke week 71 gezinnen van een voedselpakket, waarvan 65 kinderen. Dus deze kinderen krijgen zonder de voedselbank niet genoeg te eten; laat staan een cadeautje met Sinterklaas.”

Deze cijfers zijn echter het topje van de ijsberg. De SP krijgt steeds signalen binnen dat armoede zich niet beperkt tot de lage inkomens, maar dat de middeninkomens als maar meer in de problemen komen.

Dinsdag 4 december 2012 wordt de actie landelijk afgesloten. De ingezamelde kinderschoenen worden in de statenpassage in Den Haag gezet. Deze worden als petitie “Kinderen van de rekening”aangeboden aan de Minister van Sociale Zaken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.