Bijgewerkt: 28 november 2021

SP wil alle Amstelveenlijn haltes behouden

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
12-03-2013

De SP wil, dat alle bestaande haltes van sneltramlijn 51 blijven bestaan. De partij pleit voor een verbetering van het plan voor de aanpassing van de Amstelveenlijn. De stadsregio Amsterdam is van plan de bestaande lijn 51 op te knippen in twee, of drie stukken èn wil daarnaast nog vijf haltes opheffen. Volgens de SP is dit plan een grote verslechtering voor veel reizigers.

alberts Amstelveen
(Bron SP-Amsterdam - 2013)

Mevrouw Remine Alberts, SP raadslid van de gemeente Amsterdam en lid van de Regioraad van de Stadsregio Amsterdam


Dinsdag 12 maart 2013 neemt de regioraad van de stadsregio Amsterdam een besluit over de toekomst van de Amstelveenlijn. Zoals het plan er nu uitziet, beoordeelt de SP dit als “minder openbaar vervoer voor meer geld”. Reizigers moeten straks één, of twee keer overstappen en een groot deel van de reizigers moet verder gaan lopen naar de dichtstbijzijnde halte.

Het eerste verbetervoorstel van de SP heeft als doel de regioraad te laten besluiten, dat geen haltes worden opgeheven. Dat betekent, dat de vier haltes in Amstelveen en de halte A.J. Ernststraat in Buitenveldert blijven bestaan. Het tweede voorstel heeft als doel, dat een rechtstreekse verbinding – dus zonder overstappen – blijft bestaan tussen Amstelveen Westwijk en het centraal station.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS