Bijgewerkt: 22 februari 2024

Sacred Arias in de Dorpskerk Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Stichting Sfeerconcerten
03-10-2008

Openingsconcert: Sytse Buwalda zingt “Sacred Arias” in Dorpskerk Amstelveen

Countertenor Sytse Buwalda (1965) geeft zondagmiddag 12 oktober 2008 een concert in de Dorpskerk van Amstelveen, begeleid door pianist Jean van Vugt. Tijdens het openingsconcert op 12 oktober zal countertenor Sytse Buwalda met het programma “Sacred Arias” liederen uit verschillende eeuwen geestelijke muziek laten horen begeleid door pianist Jean van Vugt.

Buwalda  Amstelveen
(Stichting Sfeerconcerten - 2008)

Countertenor Sytse Buwalda


In voorgaande eeuwen was het verboden voor vrouwen om in de kerk te zingen. De sopraan- en altpartij werden door jongetjes of castraten gezongen. Een countertenor kan dit prachtige strakke stemgeluid evenaren en zo de liederen die vroeger voor jongens of mannen geschreven zijn doen herleven.

De stem van Sytse Buwalda is bijzonder mooi. Sytse Buwalda begon zijn zangstudie op vijftienjarige leeftijd. Zijn repertoire omvat muziek van de Renaissance tot en met het eigentijdse muziektheater. Het zingen van liederen is één van zijn grootste passies. Sytse soleerde op meer dan 125 cd’s, waaronder diverse solo cd’s. Liederen van deze cd’s zijn regelmatig op Classic FM te beluisteren.

Jean van Vugt is pianist en componist. Jean heeft onder anderen Miranda van Kralingen en Petra Berger begeleid. Hij heeft een aantal keren opgetreden in het Concertgebouw en het Muziektheater en won vorig jaar de landelijke compositiewedstrijd van Festival Classique. Op de doop van Prinses Ariane speelde hij zijn winnende compositie. Hij zal tijdens het concert op 12 oktober 2008 één van zijn composities spelen.

Stichting Sfeerconcerten start dit seizoen een concertserie in Amstelveen. Om de opening te vieren geeft Stichting Sfeerconcerten € 5,- korting op het openingsconcert of op een abonnement.

Organisatie: Stichting Sfeerconcerten

Tijd:  Zondagmiddag om 14.30 uur,

Locatie: Dorpskerk, Dorpsstraat 36, Amstelveen

Toegangsprijs: € 15,-, tot 16 jaar € 10,-, inclusief een glaasje wijn

Reserveringskaarten: Boekhandel Venstra, Binnenhof 50  

Reserveren telefonisch of per mail: 035-6012657  www.sfeerconcerten.nl

Abonnement: € 50,- per seizoenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.