Bijgewerkt: 4 december 2023

Samenwerking op het gebied borstkankerzorg tussen VUmc en Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
12-02-2016

Eén gezamenlijk centrum voor borstkankerzorg. Het VU medisch centrum (VUmc) en Ziekenhuis Amstelland hebben hun samenwerking op het gebied van borstkankerzorg officieel bekrachtigd. Onder het toeziend oog van ongeveer 150 medewerkers van beide ziekenhuizen werd op donderdag 11 februari 2016 de opening verricht door de beide voorzitters van de raden van bestuur, Wouter Bos (VUmc) en Jacques Moors (Ziekenhuis Amstelland).

Foto Amstelveen
(Foto Mark van den Brink - 2016)

De volle zaal met medewerkers van VUmc en ZHA en huisartsen en verzekeraars, maar ook vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties volgen het verhaal van oncologisch chirurg Sanne Veltkamp over de voordelen van de samenwerking van de twee ziekenhuizen en wat betekent dit voor de patiënt


Met meer mensen kan meer zorg geleverd worden, waardoor de patiënt sneller terecht kan voor diagnostiek en behandeling. Ook kwalitatief wordt zorg geleverd volgens de meest recente ontwikkelingen. Mensen, waarbij het vermoeden bestaat, dat zij borstkanker hebben, kunnen zich melden bij zowel VUmc als Ziekenhuis Amstelland. Het centrum voor borstkankerzorg heeft één centraal loket (telefoon 020-7557011), zodat de afstemming tussen beide locaties optimaal is en de beste zorg kan worden geboden. In overleg met de patiënt wordt bekeken, wat de beste optie is voor de behandeling; dichtbij huis en snel.

Foto Amstelveen
(Foto Mark van den Brink - 2016)

Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc en Jacques Moors, voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Amstelland tijdens de officiële bekrachtiging van de samenwerking tussen de twee ziekenhuizen


Een gezamenlijk team en aanspreekpunt. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners werken samen in een team, waarbij de patiënt altijd één aanspreekpunt heeft bij zijn/ haar behandelende specialist. Aanvullend onderzoek en nazorg vinden zoveel mogelijk plaats op dezelfde locatie. Operaties vinden in principe alleen op locatie Ziekenhuis Amstelland plaats. Bestralingen en zeer gespecialiseerde onderzoeken vinden plaats bij VUmc.

Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur: 'Door de samenwerking maken we optimaal gebruik van elkaars sterke punten; VUmc brengt academische kennis in, Amstelland kan goede zorg leveren op een kleinschalige locatie'. Jacques Moors (voorzitter raad van bestuur Ziekenhuis Amstelland): 'De best mogelijke borstkankerzorg dichtbij de patiënt in de regio Amstelland en Amsterdam, dat is ons doel.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.