Bijgewerkt: 30 november 2021

Schouwburg betaalt zelf helft verbouwing, wethouder wist dat niet

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
31-01-2012

Waar GroenLinks-Amstelveen vorige week nog pleitte voor een eigen bijdrage van 5 ton van de Schouwburg voor de verbouwing van 1 miljoen, blijkt de Schouwburg die bijdrage al geleverd te hebben. Dit was op het gemeentehuis echter niet bekend, tot aan de middag voordat de raadscommissie daarover ging praten. GroenLinks is blij met deze eigen bijdrage van de Schouwburg, maar vindt het vreemd dat wethouder Levie van cultuur daar nog niks van afwist.

In de commissie B en S kwam ter sprake, dat de Schouwburg al tijden jaarlijks 80.000 euro bijdraagt aan de toekomstige vervanging van haar trekkenwand. Omdat die vervanging met een uitstel van 6 jaar echter volgend jaar pas plaatsvindt, maakt dat er 6 x 80.000 is 4,8 ton extra door hen in de algemene reserve was gestopt, waar nu de miljoen voor de verbouwing uitgehaald wordt.

Levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder John Levie (BBA) tijdens de commissievergadering Burgers en Samenleving op woensdag 25 januari 2012


GroenLinks-raadslid Axel Boomgaars: ‘Dat bedrag is in deze tijden niet niks, dus dat is erg goed nieuws om te horen. Wij vonden het belangrijk, dat de schouwburg met zijn tijd meegaat, maar vonden 1 miljoen aan belastinggeld zonder extra voorwaarden te veel geld, zeker als je ziet dat er in totaal 1,2 miljoen op alle cultuur bezuinigd is. Nu de Schouwburg bijna de helft zelf heeft bijgedragen zoals wij vroegen, is dat volgens ons een goed teken. Het hoeft niet allemaal van het gemeentehuis te komen.’

 Boomgaars Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Axel Boomgaars, raadslid van GroenLinks-Amstelveen tijdens een raadsvergadering in 2011


Verbaasd is GroenLinks wel over het feit, dat dit niet eerder bekend was. Boomgaars: ‘Zo is het verhaal natuurlijk veel beter uit te leggen richting de Amstelveners die zo’n bedrag ook te hoog vinden, maar wij wisten nog van niks voordat de wethouder daarmee kwam in de commissiebespreking.’ Omdat Boomgaars zelf actief in contact stond met de Schouwburg en het gemeentehuis de ochtend voor de commissiebespreking, en men toen nog van niks wist, concludeert hij dat wethouder Levie van cultuur dat pas in de middag gehoord kan hebben.

‘In de commissie zei hij, dat hij die info pas ‘zeer recent’ had gekregen, maar men is al sinds december bezig met dit plan. Dan is zoiets wel erg slordig. Het is belangrijke informatie over veel geld, dat mag eigenlijk niet een middag voor de bespreking komen opborrelen. Daar zullen we de wethouder tijdens de raadsvergadering waarin het hier weer over gaat ook op aanspreken.’

Nu feitelijk nog maar de helft van het eerder voorgestelde bedrag rechtstreeks van de gemeente moet komen, is GroenLinks voorstander van de verbouwing. Dit ook vanwege het feit, dat de eigen bijdrage van de Schouwburg blijft doorlopen na de verbouwing:

‘Wij vinden het niet meer dan normaal, dat de Schouwburg zelf ook bijdraagt aan zulke grote uitgaven. Dat is precies waar wij om vroegen en dat gebeurt dus ook. Dan zijn wij hartstikke tevreden met het resultaat en hopen we, dat het een geslaagde verbouwing wordt.’- aldus de GroenLinkser.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS