Bijgewerkt: 25 juli 2024

Screening op glaucoom door oogarts bij opticien in Uithoorn

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
13-10-2014

Op zaterdag 1 november 2014 tussen 9.00-13.00 uur organiseert Sijbrants & van Olst Optiek Uithoorn in samenwerking met Ziekenhuis Amstelland een screening speciaal voor familieleden van patiënten met glaucoom. Op deze zaterdag zijn de oogartsen dr. Eijpe en dr. Van der Geijn van Ziekenhuis Amstelland bij Sijbrants & van Olst Optiek in Uithoorn aanwezig om uw ogen te onderzoeken op glaucoom.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

Glaucoom van het rechter oog. Glaucoom, of groene staar, is een aandoening, waarbij een verhoging van de druk in de oogbol onbehandeld tot gezichtsvelduitval (blinde vlekken) leidt en uiteindelijk zelfs tot blindheid kan leiden. De aandoeningen kunnen grofweg worden onderverdeeld in twee grote categorieën, 'open-hoek' en 'gesloten-hoek' glaucoom


Glaucoom is een oogziekte, waarbij de oogzenuw geleidelijk aangetast raakt, waardoor er blinde vlekken in het beeld (gezichtsvelddefecten) ontstaan. Glaucoom komt bij 2 tot 4 procent van de mensen ouder dan 40 jaar voor. Verhoogde oogdruk is veruit de belangrijkste oorzaak van glaucoom. Verhoogde oogdruk voel je niet, waardoor toenemende schade aan het gezichtsvermogen daardoor lang onopgemerkt kan blijven. Naar schatting is bijna de helft van de patiënten nog niet opgespoord. Vooral bij glaucoom in de naaste familie, hogere leeftijd, sterke bij- of verziendheid en hart- en vaatziekten is het risico op glaucoom verhoogd.

Eenvoudig, kosteloos en zonder afspraak

Glaucoomscreening bestaat uit het beoordelen van de oogzenuw en een oogdrukmeting. Indien nodig volgt een onderzoek van het gezichtsveld. De controle is geheel kosteloos en u kunt hiervoor een afspraak maken bij Sijbrants & van Olst. Helaas vol is vol… dus meldt u tijdig aan! Op 1 november kunt u zich op de afgesproken tijd melden bij Sijbrants & van Olst Optiek in de Dorpsstraat 32 in Uithoorn.

Meer informatie

De controle is niet bedoeld voor glaucoompatiënten die al onder behandeling zijn bij de oogarts. Voor meer informatie, of het maken van een afspraak kunt u bellen naar Sijbrants & van Olst Optiek in Uithoorn, telefoon 0297 - 540777.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.