Bijgewerkt: 2 maart 2024

Sieradenpresentatie van Dolores de Jong in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
01-04-2015

Op zondag 12 april 2015 van 13.00 - 17.00 uur presenteert kunstenares Dolores de Jong haar nieuwe sieradencollectie in Museum Jan van der Togt. Dolores de Jong (1966) is voor velen geen onbekende. Haar sieraden maken al jaren deel uit van de vaste collectie in de museumwinkel van Museum Jan van der Togt. Bovendien heeft De Jong de colliers ontworpen voor een haute couture show van de bekende couturier Mart Visser.

Foto Amstelveen
(Bron Museum Jan van der Togt - 2015)

Sieradenontwerpster Dolores de Jong in Museum Jan van der Togt


De Jong werkt met authentieke materialen, waaronder leer, stof, hout, parels en stenen. In haar ontwerpen past ze allerlei technieken toe. Zij heeft een aangeboren gevoel voor kleur en een grote liefde voor verrassende combinaties. Deze veelzijdige kunstenares is in staat ontelbare series originele sieraden te maken met een uiteenlopend karakter: stoer, klassiek, gracieus of speels. Toch is altijd de handtekening van De Jong erin terug te vinden. Stijlvol, flamboyant en met geen ander te vergelijken.

Foto Amstelveen
(Bron Facebook/ Dolores de Jong- 2012)

Ter gelegenheid van het AMFI Transit Fashion event 2012 heeft Dolores de Jong voor Souraya Boumans-Sarraf, directeur van het Amsterdam Fashion Institute, dit collier van barokparels ontworpen


Dolores: 'In deze tentoonstelling zijn ook de colliers tentoongesteld die ik voor de Haute Couture modeshow van Mart Visser heb ontworpen. Wies Boermans heeft een geweldige bijdrage geleverd in het beoordelen en samenstellen van de collectie. Directeur en beeldend kunstenaar Jan Verschoor is een meester in inrichten van tentoonstellingen en ik ben dan ook zeer trots op het resultaat!'

De sieradenpresentatie van De Jong is gratis te bezoeken. De kunstenares is hierbij zelf aanwezig. Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen Tel.: (020) 641 57 54 Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.