Bijgewerkt: 3 december 2021

Sneller hulp bij dementie in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
21-12-2015

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


In ‪#‎Amstelveen hebben ongeveer 1800 mensen last van dementie. Veelal treft de ziekte ouderen, maar ook jonge mensen kunnen het krijgen. Belangrijk is, dat familie en vrienden snel hulp krijgen als het nodig is. Nu staan er 8 Amstelveners op de wachtlijst, met een wachttijd variërend van minimaal 4 dagen tot maximaal 29 dagen en een gemiddelde van 13 dagen. Per Raadsbrief heb ik de gemeenteraad hierover geïnformeerd.

Van deze 8 wachtenden is van 4 aanvragers de verwachting, dat het een Wmo-indicatie wordt, in twee gevallen is er al een indicatie vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) en in twee gevallen wordt het een indicatie op basis van de Zvw, of Wet langdurige zorg. Op dit moment onderzoek ik, of we de wachttijden kunnen verkorten samen met betrokken partijen, waaronder de Ketenzorg Dementie en zorgverzekeraar/zorgkantoor Zorg&Zekerheid.

Ook hebben we gemerkt, dat de communicatie met inwoners die deze ondersteuning nodig hebben verbetering behoeft. Soms worden mensen nodeloos ongerust gemaakt. Nu kun je zeggen; 8 mensen, dat valt toch mee? Ja, maar als het jouw vader, moeder of partner betreft dan valt het niet mee en wil je hulp. Daarom ga ik de schouders eronder zetten om wachttijden te bekorten. Wordt vervolgd…Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS