Bijgewerkt: 19 april 2024

Sporting Martinus krijgt een derde kunstgrasveld

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
21-02-2022

Tijdens de afgelopen gemeenteraadsvergadering op 16 februari 2022 is unaniem besloten dat Sporting Martinus (eindelijk), een derde kunstgrasveld krijgt. Volgens Sporting Martinus voorzitter Rick van Bruggen, heeft zijn club zo’n 1.350 spelende leden, hiervoor zijn nu twee kunstgrasvelden en één natuurgrasveld beschikbaar, dat bij regenval vaak niet bespeelbaar is. Er staan mede hierom zo’n 100 potentiële leden op de wachtlijst.

Foto Amstelveen
(Foto AVA - 2022)

Rick van Bruggen voorzitter van Sporting Martinus krijgt van Peter Grifhorst namens AVA een wedstrijdbal voor de eerste wedstrijd op het nieuw aan te leggen kunstgrasveld. Links Kavita Laldjising, rechts Michel Becker


In het rapport 'Ruimte voor buitensport in Amstelveen' is de toekomstige behoefte aan en aanbod van buitensporten in beeld gebracht. Hieruit blijkt dat er bij de voetbal capaciteitsknelpunten zijn bij sportparken Overburg en Bovenkerk. Ook de recent vastgestelde sport en beweegnota geeft daarover duidelijkheid. Citaat: de capaciteit op de sportparken Bovenkerk en Overburg kunnen worden uitgebreid door de speelintensiteit van velden te vergroten met kunstgrasvelden.

Uitbreiding van de sportparken door toevoeging van meer velden is geen optie. De oplossing is het vervangen van een natuurgrasveld door kunstgras. Hiervoor stelde de raad €.596.800 beschikbaar. De kunstgrasvelden krijgen overigens geen rubbergranulaat, maar het duurdere en milieuvriendelijker TPE ( Thermoplastisch elastomeer).

Zoals aangegeven heeft ook sportpark Bovenkerk een capaciteitsprobleem. De kosten en realisering van dit kunstgrasveld wordt opgevoerd in de Perspectiefnota ten behoeve van een integrale afweging. Dus nog even geduld.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.