Bijgewerkt: 23 juni 2024

Sportmedisch congres in het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
17-05-2010

Ziekenhuis Amstelland organiseert Sportmedisch congres: 'Voorkomen en genezen van sportletsel'

In nauwe samenwerking met de Stichting Topsport Amstelveen organiseert Ziekenhuis Amstelland op 9 juni 2010 een congres over het voorkomen en genezen van sportblessures, en met nadruk op knieletsel. Bekende sprekers als Tom van ’t Hek (oud hockey international), Edwin Goedhart (Clubarts van Ajax) en Prof. Peter Hollander (Bewegingswetenschapper VU) zullen het programma vormgeven.

Amstelveen is bij uitstek een sportstad, waarin zowel top- als breedte sport een onderdeel  vormen van de samenleving. Ziekenhuis Amstelland speelt hier van oudsher een belangrijke rol in. Met de recente opening van de Spoedpost Amstelland is de verwachting, dat ook de behandeling van het acute sportletsel meer en meer onderdeel zal gaan vormen van de dagelijkse praktijk van het Ziekenhuis. Daarom heeft de afdeling orthopedie het initiatief genomen tot de organisatie van een sportmedisch congres voor een brede doelgroep.

Tijdens dit congres wordt een overzicht gegeven van zowel preventie, diagnostiek, behandeling en revalidatie van sportblessures, waarbij ingezoomd wordt op het acute knieletsel, en de gevolgen hiervan. Acute knieblessures zijn namelijk een veel voorkomend letsel met grote implicaties voor de patiënt in het dagelijks leven. Het congres is primair bedoeld voor huisartsen en fysiotherapeuten, maar ook bestuurders, coaches, begeleiders en trainers van sportverenigingen kunnen zich inschrijven.

Het congres zal geleid worden door dagvoorzitter  Tom van ‘t Hek, voormalig topsporter,  huisarts en sportkenner bij uitstek. Overige sprekers zijn prof. Peter Hollander, bewegingswetenschapper Vrije Universiteit, Piet Bon, huisarts in Aalsmeer en voormalig clubarts bij Ajax, Edwin Goedhart de huidige clubarts van Ajax, Carlo Tosi sport- fysiotherapeut, Ferry Nobrega radioloog gespecialiseerd in het Houdings- en bewegingsapparaat en Bas Pijnenburg, Orthopedisch chirurg in Ziekenhuis Amstelland.

Het congres wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Stichting Topsport Amstelveen. De Stichting DOKh (Deskundigheidsbevordering en Ondersteuning Kwaliteitsbeleid voor huisartsen), neemt de praktische organisatie voor haar rekening.

Programma

14.45-15.00     Binnenkomst, registratie, koffie/thee

15.00-15.10     Je krijgt het nooit onder de knie Welkomstwoord door dagvoorzitter drs. T. van 't Hek, huisarts en ex hoekeyinternational

15.10-15.40     De mogelijkheden van bewegingsleer bij het voorkomen van sportblessures prof. dr. A.P. Hollander, inspanningsfysioloog, Faculteit der Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit, Amsterdam.

15.40-16.00     Knie Kruispunt drs. Piet Bon, huisarts Aalsmeer en voormalig sportarts van AFC Ajax.

16.00-16.20     Diagnostiek van de acute knie drs. F. Nobrega, radioloog Ziekenhuis Amstelland.

16.20-16.35 Pauze

16.35-17.05     De knie op het voetbalveld drs. E.A Goedhart, hoofd Medische Staf en Sportwetenschappen AFC Ajax.

17.05-17.30     Operatieve behandeling van knieletsel; indicaties en techniek dr. A.C.M. Pijnenburg, Ziekenhuis Amstelland

17.30-17.55     Revalidatie ft fysiotherapie; terug naar de (topsport

C. Tosi, sportfysiotherapeut, Fysiomed Amsterdam

17.55-18.10     Vragen en afsluiting door de dagvoorzitter Tom van 't Hek

18.15-19.00     Aangeklede borrel, napraten

Inschrijfformulier Sportmedisch congres 9 juni 2010 (44 kB)

Uitnodiging sportmedisch congres 9 juni 2010 in Ziekenhuis Amstelland (245 kB)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.