Bijgewerkt: 1 juli 2022

Staatssecretaris Van Rijn bezocht Amstelveens zorgcentrum

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
03-03-2014

Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bezocht  maandag 3 maart 2014 woonzorgcentrum 't Huis aan de Poel in Amstelveen. Samen met de lokale PvdA-lijsttrekker Jeroen Brandes ging hij in gesprek met bewoners en medewerkers.

De PvdA in Amstelveen vindt het belangrijk, dat de zorg afgestemd wordt op de individuele behoeften van mensen. PvdA-lijsttrekker Brandes: “Kleinschalige wijkgerichte teams leveren professionele zorg op maat. Eén gezin, één plan, één hulpverlener. Zo maken we een einde aan te veel bureaucratie en brengen we de zorg dichter bij de mensen.”

Staatssecretaris Van Rijn brengt momenteel bezoeken aan zorginstellingen door heel Nederland. "Ik wil graag van zowel bewoners als personeel horen, hoe ze tegen de huidige situatie en de toekomstplannen aankijken", zegt Van Rijn.

brentano Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Woonzorgcentrum 't Huis aan de Poel in Amstelveen


"Mensen willen langer thuis wonen. Die zorg zal zwaarder worden en de thuissituatie is voor iedereen anders. Professionals hebben geen behoefte aan regels maar aan ruimte om die zorg te bieden. We gaan daarom naar thuiszorg zonder stopwatch: zodat de wijkverpleegkundige die zorg en aandacht kan geven die nodig is. Het systeem moet voor de mensen werken, niet andersom."

PvdA-lijsttrekker Brandes : “Het was fijn te zien, hoeveel tijd we konden doorbrengen met bewoners en medewerkers. Opvallend, dat de mensen op de afdelingen en ook de mensen van thuiszorg en van andere zorgcentra die hier aanwezig waren, weliswaar zorgelijk naar de toekomst kijken, maar de transformatie als noodzakelijk en als een uitdaging erkennen “ tijden zijn nu eenmaal anders geworden. In een tijd van vergrijzing en langer thuis willen wonen past ook andere zorg. Het is juist fijn, dat we die nu als gemeente zelf mogen gaan invullen.

brentano Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Jeroen Brandes, fractievoorzitter van PvdA-Amstelveen tijdens het bezoek in het woonzorgcentrum


Brandes vervolgt : “De toekomst en de beeldvorming zal moeten liggen bij transformatie van de zorg om kwaliteit van de zorg te kunnen waarborgen”, momenteel wordt er hard gewerkt om te komen tot behoud van banen in de zorg, aan goede opleidingen in de zorg, en aan een nieuwe vorm van, misschien wel afstoting van de indiceringsnormen.

“De PvdA-Amstelveen ziet de uitdagingen maar ook vooral de kansen. Weg met de beeldvorming van bezuinigen, weg met stopwatch mentaliteit in de thuiszorg en factuurtje voor elke zorghandeling” aldus lijsttrekker Brandes. “Meer verantwoordelijkheid bij de professionals en bij de instellingen.

Centrale rol voor wijkverpleegkundige om zelf aandacht en zorg te verlenen, waar hij of zij denkt dat het nodig is. Het is zoals onze staatssecretaris al zei het systeem moet voor de mensen werken en niet andersom en wij gaan ons daar ontzettend voor inzetten om in Amstelveen de transformatie goed te begeleiden”. Dank aan de bewoners en zorgverleners van woonzorginstelling ’t Huis aan de Poel voor hun oprechtheid, ontvangst en bovenal goede zorgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.