Bijgewerkt: 28 november 2022

Staatssecretaris Van Rijn komt naar Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
27-02-2014

Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bezoekt maandag 3 maart 2014 woonzorgcentrum 't Huis aan de Poel in Amstelveen. Samen met de lokale PvdA-lijsttrekker Jeroen Brandes gaat hij in gesprek met bewoners en medewerkers.

van Rijn Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2014)

Martin van Rijn, (PvdA) staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


De PvdA in Amstelveen vindt het belangrijk, dat de zorg afgestemd wordt op de individuele behoeften van mensen. PvdA-lijsttrekker Brandes: “Kleinschalige wijkgerichte teams leveren professionele zorg op maat. Eén gezin, één plan, één hulpverlener. Zo maken we een einde aan te veel bureaucratie en brengen we de zorg dichter bij de mensen.”

Staatssecretaris Van Rijn brengt momenteel bezoeken aan zorginstellingen door heel Nederland. "Ik wil graag van zowel bewoners als personeel horen, hoe ze tegen de huidige situatie en de toekomstplannen aankijken", zegt Van Rijn.

"Mensen willen langer thuis wonen. Die zorg zal zwaarder worden en de thuissituatie is voor iedereen anders. Professionals hebben geen behoefte aan regels maar aan ruimte om die zorg te bieden. We gaan daarom naar thuiszorg zonder stopwatch: zodat de wijkverpleegkundige die zorg en aandacht kan geven die nodig is. Het systeem moet voor de mensen werken, niet andersom."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.