Bijgewerkt: 31 maart 2023

Stadspleinfestival 2010: Culturele Parade!

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
05-08-2010

Op zaterdag 18 september 2010 van 12.00 tot 20.00 uur is het Stadspleinfestival:  Culturele Parade! Ja, heus, er komt een echte PARADE naar Amstelveen.  Op zaterdag 18 september barst het feest los! U mag het niet missen!  Van jong tot oud zal het weten, Parade op het Stadsplein van Amstelveen. Met grote namen en kleine namen.

Eén van de topstukken  is natuurlijk Hans Dulfer, van 6 uur tot halfzeven, in de Dome tent op het Stadsplein.  En later vanaf 21.00 uur  in de grote zaal van P60 'Van Dik Hout', een van de weinige concerten die zij nog geven. Helemaal gratis! Dit concert wordt door de gemeente Amstelveen aangeboden.  De zaal gaat om 20.30 uur open en VOL=VOL, daarna is 2 mensen IN, na 2 mensen UIT.

Festival  Amstelveen
(Bron Kunstuitleen Amstelveen - 2010)

De flyer van het Stadspleinfestival Amstelveen 2010


Maar we lopen vooruit op de zaken. Om 12 uur wordt door onze nieuwe wethouder van cultuur John Levie de ‘aftrap’ gedaan. Samen met de spannende en intrigerende Princesse de la PinQ wordt de Culturele Parade van Amstelveen 2010 op een weergaloze en spetterende manier geopend.

Vanaf dat tijdstip kunt u rondslenteren op het Stadsplein en genieten van heel veel optredens.  U begint misschien bij de informatiemarkt. Ongeveer 30 kramen worden bemand of bevrouwd door kunstenaars, verenigingen, instellingen en u kunt kennis nemen van veel activiteiten die vaak door vrijwilligers in Amstelveen worden georganiseerd.

De hele middag zullen er optredens zijn van de meest uiteenlopende artiesten:

Lollypop, 5 enthousiaste dames en 2 lange springtouwen.  Een combinatie van klassiek touwtjes springen met dans, breakdance en Freestyle. U mag na de act misschien wel meedoen.

Romeo en Julia:  Wie kent het bekende stuk van Shakespeare niet?  U wordt meegenomen in de verliefdheid van 2 jonge mensen, zang en muziek versterken het stuk.  En deze keer niet op een podium, maar achter, voor en tussen het publiek. 

Classic Express:  Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours laten kinderen kennismaken met klassieke muziek.  In een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor 30 mensen!

Veel straattheater: Claire de Lune théâtre; Concert des Levens, Jonny en Sybil, Mama-Roux en natuurlijk Princesse de la Pinq.  Op de website www.stadspleinfestival.nl  vindt u een volledig programma, met teksten, uitleg en foto’s.

Nieuw dit jaar is, dat er binnen in de culturele instellingen ook programma’s zijn.  Het Cobra Museum laat met de tentoonstelling Maskerade kunstwerken zien met maskers als thema.  In de bibliotheek is een boekenmarkt, in de kunstuitleen ‘vreemde vogels’  versieren voor jong en oud. Poppodium P60  Water sinking cities (een EU jongerenproject), Schouwburg: 35 jaar Schouwburg in Amstelveen, het wordt uitbundig gevierd met het Kunst en Kids programma, in de Muziek- en Dansschool optredens van Amstelveense groepen (Big Band Peewee’s problem en Popkoor Amstelveen, die ook op het  plein zullen optreden) en bij de Volksuniversiteit doorlopende demonstraties Chinese Kalligrafie en Indiase schilderskunst.

De horeca Stadsplein zorgt voor de interne mens, in de Dome-tent kunt een drankje drinken en een hapje eten. De sfeer is die van lekker loungen met loungemuziek verzorgd door dj Soulex. Nico Dijkshoorn, inmiddels zeer bekend van o.a. De Wereld Draait Door, treedt een aantal malen op in de Dome tent.

De zon zal natuurlijk stralen, maar mocht er een enkele spat vallen dan is daar de Perfect Sky tent die er voor zorgt dat u droog staat. Hoort zegt het voort en kom naar het Stadsplein van Amstelveen op zaterdag 18 september 2010!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.