Bijgewerkt: 9 december 2022

Sterren op het doek in Museum vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum vd Togt
26-07-2007

Sinds enkele weken bij Omroep MAX: BankGiro Loterij Sterren op het Doek. Terwijl Hanneke Groenteman een bekende Nederlander interviewt, portretteren drie schilders de gast. De gemaakte portretten uit alle acht afleveringen (24 portretten totaal) zullen worden tentoongesteld in drie Nederlandse musea.

 Marco Borsato Amstelveen
(Museum Van der Togt - 2007)

Marco BorsatoMuseum Jan van der Togt toont de expositie Sterren op het Doek: van 2 tot en met 26 augustus 2007 zijn de portretten uit de televisieserie in dit museum te bewonderen. Bijzonder is dat de portretten (van elke bekende Nederlander drie) totaal verschillend zijn in techniek, stijl en afmeting. De kunstenaars die meewerkten aan het programma zijn onder andere: Donovan Spaanstra, Robert Vorstman, Liesbeth van Keulen, David Moir, Elisa Pesapane en Geeske Harting.

Najib Amhali Amstelveen
(Museum Van der Togt - 2007)

Najib AmhaliDe vormgeving van de expositie speelt met de titel van het programma en het onderwerp ervan, sterren. Vandaar dat er een reusachtige ster (hoogte 4 meter, diameter 5 meter) is uitgevoerd in zilver/metaal plaatmateriaal, met een verlicht, diamantvormig dak. De 4 zuilen zijn gemaakt volgens hetzelfde principe en materiaal. Dit modulair systeem draagt de 24 ingelijste portretten.

Albert Verlinde  Amstelveen
(Museum Van der Togt - 2007)

Albert VerlindeIn de museumwinkel zijn ansichtkaarten (Euro 1,50) en een catalogus te koop met de portretten uit expositie en televisieprogramma (Euro 10,-). De expositie Sterren op het doek in Museum Jan van der Togt in Amstelveen zal op donderdag 2 augustus 2007 om 16.30 uur officieel worden geopend.

Angela Groothuizen  Amstelveen
(Museum Van der Togt - 2007)

Angela GroothuizenExposities

7 t/m 29 juli Noord-Brabants Museum, ’s-Hertogenbosch (www.noordbrabantsmuseum.nl)

2 t/m 26 augustus Museum Jan van der Togt, Amstelveen (www.jvdtogt.nl)

30 aug t/m 23 sept Kröller-Müller Museum, Otterlo (www.kmm.nl )

De expositie werd samengesteld in samenwerking met BankGiro Loterij, Ontwerpbureau Zwart Schaap, Omroep MAX en de deelnemende musea.

Website: Museum Jan van der Togt


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.