Bijgewerkt: 3 december 2021

Steun de voedselbank!

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
14-05-2012

De voedselbank is de enige bank, die niet blij is met meer cliënten en er toch alles aan doet om deze mensen te helpen. Want de voedselbank is een noodzakelijk kwaad, zolang de overheid steken laat vallen bij de armoedebestrijding.

De SP is van mening, dat de overheid verantwoordelijk is en blijft voor de bestrijding van de armoede. De voedselbank is de graadmeter, waarmee we de armoede kunnen meten. In Amstelveen groeit de armoede. Jaar op jaar doen meer mensen een beroep op de schuldhulpverlening of doen een verzoek bij de gemeente hun bij te staan.

De voedselbank in Amstelveen helpt op het ogenblik 42 gezinnen, totaal 91 personen.

voedselbank Amstelveen
(Bron Voedselbank Amstelveen - 2012)

Het logo van Voedselbank Amstelveen


Gezien de grote bezuinigingen die op ons afkomen zal dit aantal zeker nog stijgen. Om de voedselbank draaiende te houden is geld nodig. Gelukkig steunen veel mensen, bedrijven en instellingen de voedselbank.

Maar dat is niet genoeg bij deze groeiende vraag. Al jaren pleit de SP voor een jaarlijkse gemeentelijke bijdrage. Helaas is dat nog niet gelukt. Wel is er in februari 2012 een motie aangenomen, gesteund door heel de gemeenteraad, waarin het gemeentebestuur verzocht wordt om instellingen zoals de voedselbank te ondersteunen.

De SP wil van wethouder Koops weten, of en hoe deze motie wordt uitgevoerd. Hiervoor hebben we schriftelijke vragen gesteld. Regionale voedselinzamelingsactie voor Voedselbank Amstelveen / Amsterdam. De inwoners van Amstelveen kunnen ook een steentje bijdrage. Op 19 mei2012 organiseert de voedselbank een voedselinzamelingsactie. De vrijwilligers van de voedselbank staan bij C1000, Jumbo en de AH winkel in Groenhof en Bovenkerk in Amstelveen van 10.00 tot 16.00 uur.

Bij een zogenaamde ‘supermarktactie’ spreken vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de winkel de klanten aan. Ze vragen hen vriendelijk, aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’, om naast hun eigen boodschappen een extra boodschap voor de Voedselbank te doen.


Voorbij de kassa staan vrijwilligers klaar om deze donaties in ontvangst te nemen. Ik doe mee als vrijwilliger. Als u de voedselbank ook wil ondersteunen als vrijwilliger neem dan contact op met: Coördinator: Grea Twint e-mail: grea@casema.nl 020 6458894. En ik hoop u  a.s. zaterdag te begroeten. Kijk ook op de website van Voedselbank Amstelveen.

Joep van Erp, fractievoorzitter van SP AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS