Bijgewerkt: 28 februari 2024

Stichting NIKA krijgt 18.000 euro van het Oranje Fonds

Nieuws -> Cultuur

Bron: Stichting NIKA
02-10-2008

Voor het project Drawing her Story ontvangt Stichting NIKA Kunstprojecten van het Oranje Fonds een bijdrage van € 18.000,-. Drawing her Story is een cultureel integratieproject dat in vijf Noord-Hollandse gemeentes zal worden uitgevoerd. Immigrantenvrouwen en hun Nederlandse buurtgenotes gaan hierin een samenwerking aan en geven in tekst en beeld uitdrukking aan hun verhalen en visie rondom migratie.

De vrouwen volgen hiervoor een tekenworkshop van tien lessen. Met de tekeningen die tijdens de workshop ontstaan organiseren de deelneemsters een reizende tentoonstelling in hun buurt. Bij deze tentoonstellingen worden discussie- en samenspraakavonden georganiseerd. Drawing her Story gaat vanaf eind oktober van dit jaar van start in vijf Noord-Hollandse gemeentes waaronder Amsterdam, Bussum, Haarlemmermeer en Zaanstad. Stichting NIKA Kunstprojecten werkt voor de uitvoering van Drawing her Story op lokaal niveau samen met welzijnsorganisaties, gemeentes en vrouwencentra.

Stichting NIKA Kunstprojecten wil met Drawing her Story een interculturele dialoog op lokaal niveau op gang brengen. Beeldende kunst wordt hierbij gebruikt als bindmiddel om buurtgenoten dichter bij elkaar te brengen. De zes workshops worden door Stichting NIKA Kunstprojecten gebruikt als een ‘pilotproject’. De kennis en ervaring die in dit project wordt opgedaan zal na afloop van het project in een handboek worden opgetekend en gratis aan gemeentes en welzijnsorganisaties ter beschikking worden gesteld.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ruim € 22 miljoen aan organisaties die werkzaam zijn aan de sociale kant van Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen stimuleren wij meer betrokkenheid in de samenleving, of zorgen we ervoor dat mensen een nieuwe plek vinden in de maatschappij. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.