Bijgewerkt: 24 juli 2024

Stimulering mantelzorg is onmisbaar voor Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
01-03-2010

Stimulering van mantelzorg is onontbeerlijk voor Amstelveen. Die stelling werd breed onderschreven door de deelnemers aan de Brainstorm Mantelzorg woensdag 25 februari 2010 in het jongerencentrum P60. De deelnemers discussieerden op uitnodiging van de PvdA Amstelveen aan de hand van stellingen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van mantelzorg.

brainstorm pvda Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Vlnr.: Remco Pols lijsttrekker PvdA-Amstelveen, Joost Bende, Participatiegroep Gehandicapten Amstelveen, Corrie Brouwer, Mantelzorg Steunpunt Amstelveen, Esther Veenboer raadslid Pvda-Amstelveen, Mariëtte Hamer, PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Sandrina Sangers van Mezzo, Jacques Raadschelders voorzitter van de Vereniging Amstelveense Detailhandel en Henk Nobel van OLGA (Overlegorgaan Lichamelijk gehandicapten Amstelveen in P60


brainstorm pvda Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Remco Pols leidt het debat


Mantelzorg is de vrijwillige zorg voor bijvoorbeeld de partner of een familielid. De PvdA wil de mantelzorg in Amstelveen stimuleren. Met de brainstorm hoopte de partij nieuwe ideeën op te doen hoe dat kan worden aangepakt.

PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Mariëtte Hamer plaatste het thema in een breder perspectief. In een samenleving die verandert van “betalen voor elkaar” naar “zorgen voor elkaar” wordt mantelzorg steeds belangrijker.

brainstorm PvdA Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Mariëtte Hamer, PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer vertelt onder ander over de politieke crisis en hoe de PvdA de vele problemen met de mantelzorgers zou kunnen oplossen


Sandrina Sangers van de landelijke organisatie Mezzo presenteerde nationale cijfers waaruit blijkt dat er in Amstelveen circa 5500 mantelzorgers moeten zijn. Circa 2000 van hen zitten in de knel. Corrie Brouwer van het plaatselijke Steunpunt Mantelzorg zei dat haar organisatie er daar maar 250 van kent.

Er is, kortom, genoeg te doen, concludeerde PvdA-lijsttrekker Remco Pols, die de brainstorm leidde. Raadslid en kandidaat voor de nieuwe raad Esther Veenboer kreeg van de aanwezigen een lijst met concrete suggesties voor verbeteringen van de mantelzorg en de situatie van de mantelzorgers mee.

Mantelzorg?

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.