Bijgewerkt: 25 mei 2024

Stroomstoring Ziekenhuis Amstelland snel verholpen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
17-07-2011

Vrijdagavond 15 juli 2011 is Ziekenhuis Amstelland getroffen door een stroomstoring vanuit het openbare netwerk. Het noodstroom aggregaat heeft de storing opgevangen. De patiëntenzorg is op geen enkel moment in het geding geweest.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Ziekenhuis Amstelland


Het nutsbedrijf Liander heeft aan het ziekenhuis bevestigd, dat het bij de storing ging om een kabelbreuk. De storing in het openbaar net was na twee uur opgelost. Het noodstroom aggregaat in het ziekenhuis is, in tegenstelling tot eerdere berichten in de media, wel aangesprongen in de daarvoor voorziene tijd. Voor een beperkt gedeelte van het gebouw is de spanning echter ca 15 minuten later op gang gekomen. Naar de oorzaak hiervan wordt momenteel onderzoek gedaan.

De aanwezige brandweer heeft voorzieningen aangeboden maar deze zijn niet ingezet. Wel heeft de brandweer geassisteerd bij het aanbrengen van noodverlichting. Een patiënt, waarvoor een ingreep gepland stond, is uit voorzorg naar een ander ziekenhuis gebracht.

Na bijna twee uur heeft het openbaar nutsbedrijf Liander de stroomvoorziening vanuit het openbaar net hersteld en is het ziekenhuis weer overgegaan op de reguliere openbaar netvoorziening. De noodstroomvoorziening is hierna afgeschakeld, omdat de reguliere stroomvoorziening hersteld was.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.