Bijgewerkt: 16 oktober 2024

Tentoonstelling 'The New Mother Sculptures' in Museum Cobra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Cobra
07-10-2024

Een onderdompeling in beeldhouwkunst. Zondag 20 oktober 2024 opent in Museum Cobra, een tentoonstelling samengesteld door de bekende Nederlandse kunstenaar en curator 'The New Mother Sculptures' ('De Nieuwe Moedersculpturen') Ad de Jong. Ruim 50 sculpturen van in Nederland woonachtige kunstenaars worden in een unieke setting getoond. Een speciaal aangelegde lemen vloer en een soundscape bieden de bezoeker een nieuwe manier om kunst te ervaren: niet alleen visueel maar met inzet van alle zintuigen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Het Museum Cobra op 6 oktober 2024

Diepgaande beleving. The New Mother Sculptures transformeert de bovenzaal van het museum tot een groot, open landschap waar hedendaagse kunstwerken op een verleidelijke manier kunnen worden ervaren. Iedere sculptuur vormt haar eigen specifieke fysieke en geestelijke wereld, soms vloekend en schreeuwend, soms liefdevol. Een wereld die niet rationeel begrepen wil worden maar wenst dat we kijken, voelen en ‘zijn’. De beelden komen uit de studio’s van jonge talentvolle én bekende kunstenaars. Er zijn wandtapijten, bezwerende constructies van ijzer, een Canta met lachgaspatronen, gekleurde glazen bakstenen, plastic vrachtwagenzeilen, structuren van wortelweefsels, een oneindige boekenkast en meer. Bezoekers worden aangemoedigd hun schoenen uit te trekken en met blote voeten, zonder gebruik van telefoon de tentoonstelling te verkennen. Het fysieke contact met de kunstwerken, de mysterieuze soundscape en de geur van leem met ingelegde zaden nodigen uit tot volledige onderdompeling.

Foto Amstelveen
(Bron Museum Cobra - 2024)

Tentoonstelling 'The New Mother Sculptures'

Over Ad de Jong. Ad de Jong is een vooraanstaand beeldend kunstenaar en curator en mede-oprichter van legendarisch kunstenaarsinitiatief W139. Eerdere tentoonstellingen die hij met anderen organiseerde zoals BeeldHalWerk, Present Forever en All Is Giving, werden met lof ontvangen. In The New Mother Sculptures experimenteert De Jong met de grenzen van de museale kunstervaring en creëert een ruimte met verschillende visies op een mogelijke toekomst, een ruimte waar kunst en toeschouwer elkaar op een nieuwe manier ontmoeten. 

Deelnemende kunstenaars. Maria Roosen, Hilke Walraven, Corine Zomer, HW Werther, Annegret Kellner, Yair Callender, Kristine Hymøller, Hester Oerlemans, Henk Visch, Sachi Miyachi, Théophile Blandet, Lisa Sebestikova, Saar Scheerlings, Maya Berkhof, Maaike Kramer, WONNE, Job Koelewijn, Elena Giolo, Diana Scherer, Jonas Ohlsson, Izaak Zwartjes, Arjanne van der Spek, Esther de Graaf, Femmy Otten, Hans van den Ban, Gijs van Poecke, Klaartje van Essen, Laura Canha Malpique, Mickey Yang, Simon Wald-Lasowski, Rens Spanjaard, Ad de Jong, Jordan Herregraven, Loma Doom, Maartje Korstanje, Afra Eisma, Ellen Yiu en Suzanne Plomp.

Praktische informatie. De tentoonstelling is te zien van 20 oktober 2024 tot 2 maart 2025 in Museum Cobra. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur. Meer informatie over de tentoonstelling en bijbehorend programma is te vinden op museumcobra.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.