Bijgewerkt: 26 juni 2022

Tentoonstelling van Frans Polman in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
05-06-2014

Van 4 juni tot en met 13 juli 2014 is in Museum Jan van der Togt in Amstelveen het werk te zien van Frans Polman (1971). Deze beeldend kunstenaar uit Apeldoorn houdt zich vooral bezig met het maken van schilderijen en (grote) objecten, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar het werken met natuurlijke materialen, zoals hout, staal en brons.

Frans Polman (1971) is beeldend kunstenaar. Frans is een optimist in elke vezel van zijn wezen en zijn positieve manier van denken bepaalt zijn manier van werken. Frans woont en werkt in Apeldoorn, Nederland - de stad, waar hij is geboren en getogen; de plaats, waar hij terugkeerde na zijn vele reizen.

Foto Amstelveen
(Bron Museum Jan vd Togt- 2014)

Een kunstobject van Frans Polman


Het is belangrijk voor Frans, dat hij zich altijd ontwikkelt als kunstenaar. Hij doet dit door middel van voortdurende experimenten in 2 en 3 dimensies met verschillende materialen, het gebruik van kleur en variëren van de grootte van zijn werk. Het werk van Frans Polman wordt vaak omschreven als lyrisch abstract. Zijn kunstwerk is gemaakt met behulp van een groot aantal materialen en structuren, het weergeven van lagen van geschoolde complexiteit. Een oppervlakte, een textuur, is een essentieel element voor Frans. Het werk van Frans Polman is zowel inspirerend als uniek.

Gelijktijdig met deze expositie is er t/m 30 augustus 2014 het werk van Frans Polman te zien in sterrenrestaurant Amstel Hotel Amsterdam Adres:  Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50, Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.