Bijgewerkt: 25 juni 2024

Terechte onrust in Amstelveen over OV per december 2017

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD- D66-Amstelveen
28-11-2017

Op maandag 22 mei 2017 organiseerden Connexxion en de Vervoerregio Amsterdam een info avond over het Vervoerplan 2018. Grote ontevredenheid werd die avond verwoord. Ondertussen werd een afspraak gemaakt met Connexxion en Vervoerregio om buslijn 199 wel na 20.00 uur en het weekend te laten rijden naar Schiphol en blijft ook de halte Graaf Florislaan gehandhaafd. Nu 10 december 2017 zeer dichtbij is, stuurt Connexxion aan de Amstelveense inwoners een bevestiging van haar geplande routering en haltering. En worden de fracties in de Gemeenteraad door de verontruste inwoners terecht gewezen op de vele problemen die met hun bereikbaarheid te maken hebben.

Als voorbeeld de bewoners van Dignahoeve en Zeelandiahoeve, die ongerust zijn over het kwijtraken van hun directe verbinding via buslijn 199 met het Ziekenhuis Amstelland en de omliggende verzorgingscentra, zoals Verpleeghuis Groenelaan en het Zonnehuis. De wijken Waardhuizen en Middenhoven voorzien grote problemen nu de buslijnen 149 en 199 gaan verdwijnen uit deze wijken en er slechts een buslijn 174 voor terug komt. Waardoor een directe verbinding met Schiphol en Amsterdam Arena verdwijnt. Het wijkplatform heeft dit onderwerp op de agenda geplaatst van hun eerstvolgende vergadering op 7 december 2017.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Walter B. Vervenne (VVD) en Edwin van der Waal (D66) raadsleden de woordvoerders van het Openbaar Vervoer


Meer voorbeelden zijn te geven, zoals de bewoners van de nieuwbouwwijk Bovenkerk, die naar de halte Bosrandweg (Camping Amsterdamse Bos) moeten lopen om buslijn 199 te halen, omdat de nieuw aan te leggen halte niet op tijd gereed is. Maar nog vervelender is, dat deze buslijn straks niet meer door de nieuwbouwwijk van Bovenkerk rijdt en men er een slechter bereikbare halte voor terugkrijgt. Het inkorten van de route 199 leidt met deze wijzigingen niet tot een stimulans voor het woon-werkverkeer per bus.

Op 21 november 2017 verscheen een persbericht van onze gemeente, waarin wordt aangeven dat het College van B en W alle klachten inventariseert. Zij zal daarna in overleg gaan met de betrokken partijen om de knelpunten eruit te krijgen. Maar het probleem is nu, dat de nieuwe concessie al op 10 december ingaat en overleg weliswaar op vrijdag 1 december zal plaatsvinden, maar te laat om op tijd successen te boeken. Deze gang van zaken noodzaakt de fracties van VVD- en D66-Amstelveen het College te vragen om de ingangsdatum van 10 december te verplaatsen naar een later tijdstip, bijvoorbeeld 18 april 2018. En waarom een paar maanden later? Om zo meer tijd te krijgen voor een fatsoenlijk overleg met de Vervoerregio Amsterdam en Connexxion. Trouwens te weten dat beiden ons ongeveer drie weken geleden lieten weten dat Connexxion ook 4 maanden meer tijd nodig heeft om elektrisch te gaan rijden en deelfietsen te plaatsen. Zij houden zich niet aan de gemaakte afspraken en waarom wij dan wel…?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.