Bijgewerkt: 6 december 2022

The Sea Remembers bij Canvas Art

Nieuws -> Cultuur

Bron: Canvas Art
16-11-2008

Op zaterdag 15 november 2008 opende bij Canvas Art de tentoonstelling THE SEA REMEMBERS, van de Indiase kunstenaar Subodh Kerkar.

Kerkar  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Subodh Kerkar bij Canvas International Art in Amstelveen


Canvas International Art exposeert op dit moment het werk van de veelzijdige kunstenaar Subodh Kerkar (1959) ter gelegenheid van het Amsterdam India Festival. Canvas Art introduceert voor het eerst in haar bestaan het werk van een kunstenaar uit India.

Kerkar  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Els Reijnders directeur van FIA, organisator van de tentoonstelling, vertelt over het werk van de kunstenaar


Directeur Martijn Kielstra bezocht Vietnam, Indonesië, Maleisië, Thailand en Birma toen hij op zoek was naar Chinese werken. Om India te bezoeken was geen tijd meer. Gelukkig biedt het Amsterdamse India festival nu voor geïnteresseerden een uitstekende gelegenheid om zich op India te concentreren.

Kerkar  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Subodh Kerkar-The Tenth Planet ( Installation 2008 Goa) 70x107 cm


Een van de redenen waarom Canvas International Art ooit werd opgericht was, om de Nederlanders met de moderne levende kunst van buiten Europa en Noord-Amerika kennis te laten maken. De Indiase kunst was al tentoongesteld en bekend bij de galerie van de Stichting voor Indische Kunstenaars in Amsterdam. In de jaren negentig en in het begin van deze eeuw, toonde deze galerie werk van Indische kunstenaars die tot nu toe de top van de internationale kunstmarkt hebben bereikt.

Kerkar  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Subodh Kerkar-Kalpavruksha (Installation 2006, Goa) 107x71 cm


Kerkar  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Subodh Kerkar-Shoreline (Installation 2008, Goa) 107x71 cm


Een van de stimulerende personen achter deze galerij was Els Reijnders van de foundation. Hoewel de Stichting voor Indische Kunstenaars (Foundation for Indian Artists) niet langer meer een galerie heeft, werkt mevrouw Reijnders nog steeds voor de stichting en beschikt over een uitgebreid netwerk in India. Toen zij het werk toonde van Subodh Kerkar, was Canvas Art meteen onder de indruk van zijn uitstekende kwaliteiten. Canvas Art heeft in samenwerking met Els Reijnders, deze tentoonstelling georganiseerd voor het Amsterdam India Festival.

Kerkar  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Subodh Kerkar-Marine Icon XIV Old wooden boat and copper 2008, 80x120x13 cm


Kerkar Amstelveen
(Canvas Art - 2008)

Subodh Kerkar-The Moon and the Tide I, (Installation 2008, Goa) 107x71 cm


De installaties in de buurt van de zee (Goa), de serene foto's en de indrukwekkende sculpturen gemaakt van onderdelen van oude boten, zijn overweldigend. De tentoonstelling toont alle facetten van Subodh Kerkar’s werk en Canvas Art is blij dat zij deze werken als eerste in Nederland mogen presenteren.

De tentoonstelling is tot 6 december 2008 geopend.

Website: Subodh Kerkar

Adres: Canvas International Art, Fokkerlaan 46 1185 JC AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.