Bijgewerkt: 21 maart 2023

The making of foto's Armando's 'Der Bogen' in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: /nieuwsthumbs/der-bogen.png
23-02-2015

Medio 2015 verrijst op het Stadsplein in Amstelveen het kunstwerk 'Der Bogen' van Armando. Fotograaf Paul van Riel legt de totstandkoming van het beeld vast op beeld. In Museum Jan van der Togt is tot en met 29 maart 2015 een selectie van Van Riels fotoreportage te zien.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het kunstwerk van Armando 'Der Bogen' is nog van klei op ijzerdraad op 19 november 2014 in Weesp


Paul van Riel volgt Armando, die vol overgave werkt aan het immense kunstwerk ‘Der Bogen’, al enkele maanden. In Armando’s atelier legde de fotograaf treffend vast, hoe het kunstwerk werd opgebouwd uit meer dan 1.200 kilo klei. Na het kleien werd het werk gegipst. Die gipsvormen werden vervolgens in delen naar de bronsgieterij gebracht. Bij Bronsgieterij Kemner in Cuijk maakte Van Riel exclusieve foto’s van het gieten. Ook de komende maanden blijft Van Riel het proces van de totstandkoming van ‘Der Bogen’ volgen; de eerste hoogtepunten zijn alvast bij Museum Jan van der Togt te zien.

Foto Amstelveen
(Foto Museum Jan van der Togt - 2015)

Vlnr.: Fotograaf Paul van Riel, Sigrid Bruijel, adviseur van Armando, Linda du Prie beleidsadviseur Cultuur van de gemeente Amstelveen en Jan Verschoor directeur van het Museum Jan van der Togt


De foto-expositie loopt parallel aan de tentoonstelling ‘Armando in Amstelveen’ met schilderijen uit de jaren ’50 en meer recent werk van Armando. De toegang voor Amstelveners is van donderdag 26 februari tot en met 1 maart 2015 gratis, zodat zij alvast nader kennis kunnen maken met 'hun' nieuwe blikvanger op het Stadsplein. Adres:  Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.