Bijgewerkt: 2 mei 2024

Thema-avond over de zorg met Jimmy Dijk van SP Tweede Kamerlid

Nieuws -> Politiek

Bron: SP Amstelveen
19-08-2023

Op vrijdagavond 8 september 2023 komt Jimmy Dijk SP Tweede Kamerlid naar Uithoorn. Als woordvoerder gezondheidszorg in de Tweede Kamer zet hij zich in voor goede en betaalbare zorg voor iedereen.

Met de Tweede Kamerverkiezingen in het vooruitzicht wil hij in gesprek met mensen over hun ervaringen met de zorg en wat daarin verbeteren moet. Gezondheidszorg is een onderwerp dat in de bovenste regionen op de lijst onderwerpen staat waar mensen in Nederland zich het meeste zorgen over maken. Zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van de zorg en over het chronische gebrek aan personeel. Wat is het effect van de marktwerking in de zorg?

Foto Amstelveen
(Bron SP - 2023)

Jimmy Dijk (1985) is een Nederlands politicus. Sinds 20 april 2023 is hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens de Socialistische Partij. Eerder was hij fractievoorzitter in de gemeenteraad van Groningen

Monique Zum Vörde Sive Vörding van de SP-werkgroep Uithoorn: 'Ik vraag me al heel lang af hoe het mogelijk is om zonder voorkennis een zorgboerderij te beginnen. De enige eis die er wordt meegegeven is dat er gediplomeerd personeel werkt. Maar vervolgens wordt er nauwelijks toezicht gehouden. De veiligheid van een kwetsbare groep komt zo in het geding. En daarover ben ik verbaasd en bezorgd. Dit is iets waar ik het graag met Jimmy over wil hebben.'

Er komen belangrijke vragen aan de orde als:

-hoe blijft de gezondheidszorg betaalbaar?

-personeelstekorten in de zorg?

-de toekomst van de ouderenzorg?

-effect van marktwerking op de kwaliteit?

-wat te doen aan wachtlijsten in de jeugdzorg?

-wenselijkheid van zorgbuurthuizen in de wijk?

Ook andere onderwerpen, zoals de ouderenzorg en de wenselijkheid van zorgbuurthuizen in de wijken zullen aan de orde komen. De avond begint om 19.30 en duurt tot uiterlijk 22.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar in De Scheg, Arthur van Schendellaan 100 A, Uithoorn.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.